Rešeno: Stefanović zabranio vožnju za mlade od 23 do 6 ujutru

0

Mladi bi trebalo da parkiraju kola između 23 i 6 ujutru
 

Ova zabrana će se naći kao novina u izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Na osnovu statistike, uočeno je da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mladi dešava u periodu od 5 do 6 sati ujutru, zbog čega je ministar doneo ovakvu odluku.

Stefanović je i ranije navodio da je osim kontrola saobraćajne policije potrebno pooštriti i zakonske mere kako bi se sačuvali mladi životi.

 

Nove mere za mlade: Vožnja do ponoći, slaba kola i manje putnika

 

Mihajlović: Nove odredbe o mladim vozačima od 1. januara

Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović izrazila je očekivanje da će  Nacrt zakona o saobraćaju, koji između ostalog predviđa da vozači mlađi od 21 godine neće smeti da voze automobile jače od 76 konjskih snaga, biti usvojen po hitnom postupku i da će početi da se primenjuje od 1. januara 2015. godine.

 

Prema njenim rečima, predloženim izmenama Zakona o saobraćaju predviđene su i veće kazne za "upravljače" puteva koji su u lošem stanju.

"Bezbedan auto, bezbedan vozač i bezbedan put su tri podjednako važna faktora. Upravljači puteva će i te kako imati povećane kazne predloženim izmenama i dopunama zakona ali vozač mora da bude edukovan", kazala je Mihajlović.

 

Komentarišući reakciju novinarskih udruženja na predlog Radne grupe da novinari koji promovišu nepropisno ponašanje u saobraćaju budu novčano kažnjavani u iznosu i do 800.000 dinara, Mihajlović je rekla da je potrebno "nešto uraditi" u oblasti medijske  politike i da od medija očekuje "predloge a ne samo kritike".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here