Pexels
Ilustracija

Pandemija kovida i stroge mere zaključavanja u Sidneju i Melburnu već su otkazale na desetine tradicionalnih događaja u zajednici. Izuzetak nije ni “Dan grčko-srpskog pravoslavnog i kulturnog prijateljstva”, koji je ove godine po 27. put trebalo da se održi u Sidneju, u Crkveno-školskoj opštini Sveti arhiđakon Stefan u Ruti Hilu.

“S velikim žaljenjem objavljujemo da je otkazan 27. “Dan grčko-srpskog pravoslavnog i kulturnog prijateljstva”, koji je trebalo da se održi u nedelju, 26. septembra. Već drugu godinu zaredom smo primorani da otkažemo manifestaciju zbog važećih zdravstvenih mera u Novom Južnom Velsu. Kada se to prošle godine prvi put dogodilo, nadali smo se da ćemo ove godine biti u prilici da održimo ovaj tradicionalni događaj, ali to nažalost nije bilo moguće,” navodi se u saopštenju koje su potpisali koordinatori manifestacije Dimitrios Kametopulos i Milorad Gajin.

Organizatori su najavili da je 27. “Dan grčko-srpskog pravoslavnog i kulturnog prijateljstva” sada zakazan za kraj septembra 2022. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here