Vesti
Pobednička ekipa sa prijateljima

U organizaciji Crkvene opštine Sv. Arhiđakon Stefan u Kizborou, u Melburnu, održano je takmičenje u kuvanju jela u kotliću – poznato i kao Kotlićijada. Ovaj veoma zanimljiv događaj upriličen je u subotu, 23. septembra.

Iako je ovakvo takmičenje održano po prvi put u Kizborou, privuklo je značajnu pažnju mnogih parohijana, kao i Srba iz drugih krajeva Melburna i okoline.

U nadmetanju je učestvovalo 20 ekipa, koje su u proseku brojale po pet ili šest članova. Među imenima ekipa bila su i neka veoma kreativna i zanimljiva:

  1. Na Kašiku; 2. Dragan i Društvo; 3. Joks, 4. SSC;5. Zaprška; 6. Štuka; 7. Šaran; 8. Smuđ; 9. Lubari; 10. Ravanica; 11. Neretva; 12. Debeli Brkovi; 13. Gurmani; 14. Papričadi; 15. Dva Debela i Mršavi; 16. Peterac; 17. Ribarsko Društvo Somovi; 18. Otpisani; 19. Helas; 20. Bumerang Radio.

Za najbolje kulinare bile su pripremljene i prigodne nagrade:

Prvo mesto: ražanj, roštilj, kotlić, tanjirača, sač i drugi pribor, poklon Branka Tadića i Srđana Stakića;

Drugo mesto: Ohridski Prolog Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića, poklon Crkvene opštine Sv. Arhiđakon Stefan;

Treće mesto: Kotlić, poklon od „Naš Supermarket“; Eping

Četvrto mesto: nagrada od „Tamaras Trejd“, vlasnik Dražen Župančić;

Peto mesto: dve karte  za „Goci Bend“, poklon organizatora.

Prvo mesto osvojila je ekipa pod nazivom Lubari, drugo je pripalo ekipi Papričadi, treće su zauzeli Otpisani, četvrto Srpski Sportski Centar, a peto ekipa Peterac.

Ceo proces ocenjivanja zgotovljenih jela, obavljen je veoma profesionalno. Sedam članova žirija, sastavljen od stručnjaka i amatera, koji vole dobru hranu, ocenio je ova jela, svako prema svome ukusu. Konačan zbir ocena dao je gore navedene pobednike. Treba istaći da članovi žirija nisu imali saznanje o tome koji tim je skuvao koje jelo.

Kolo srpskih sestara, uz podršku članova Crkvenog odbora, pripremalo je ručak za sve prisutne. Vidno je bilo zadovoljstvo i učesnika u takmičenju a i svih prisutnih zbog ovog uspešnog dana. Nekako je svima bilo jasno da će se ovo izuzetno i zanimljivo druženje nastaviti narednih godina.

Dobrodošlica proti Aleksandru

Protojereji Milorad Lončar i Aleksandar Savić učestvovali su u proglašenju pobednika. Obraćajući se prisutnima, prota Milorad je izrazio dobrodošlicu proti Aleksandru i njegovoj porodici. Naglasio je da je prota Aleksandar došao da nastavi svoju pastirsku službu u našoj parohiji, gde je ranije službovao dve godine.  Sve prisutne uveseljavao je orkestar „Pozitivna energija“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here