Revolucija u Barsi: Ovo je dres za sezonu 2015/16

0

Horizontalne pruge od sledeće sezone: Leo Mesi
 

Ipak, sve je podložno promenama, naročito u Španiji, gde su Barsa i Real poslednjih godina napravili niz kompromisa sa sopstvenom istorijom i tradicijom kako bi zaradili novac i privukli sponzore.

 

Ukoliko je katalonski "Sport" u pravu, naredne sezone videćemo novo odstupanje od tradicionalnog na "Kamp Nou", dresovi će imati horizontalne pruge, naravno plave i crvene boje.

 

To će biti prvi put u 115 godina dugoj istoriji trofejnog kluba da su linije "položene". Štaviše, Barsa nikada u istoriji nije imala dres sa četiri pruge jedne, a četiri pruge druge boje.

 

I ovog puta, znatno više nego ranije, simboli Katalonije lako se mogu uočiti na novom dresu, a sve u sklopu težnje ove bogate oblasti da se otcepi od Španije. Barselona je prošle godine prvi put "sašila" gostujuću garnituru dresova u bojama katalonske zastave, žuto-crvenu, sa tankim linijama, što su mnogi u Španiji shvatili kao čistu provokaciju.

"Sport" je, inače, tradicionalno naklonjen Barseloni i nedavno je na svečanosti na stadionu "Kamp Nou" uredništvu lista uručena zahvalnica zbog praćenja Barse na dnevnoj bazi punih 35 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here