Kosovo online
Turski vojnici na Kosovu

Jedinica turske vojske, koja je posle dešavanja na severu u junu, na zahtev NATO raspoređena na Kosovu kao rezervni sastav, do sutra će se vratiti u Tursku, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Ankari.

U saopštenju se podseća da je posle događaja na Kosovu u junu, na zahtev Komande združenih snaga NATO, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade, ranije raspoređen u sastav snaga Kfora, raspoređen u region kao rezervna jedinica.

“Naša jedinica dala je veliki doprinos uspostavljanju mira na Kosovu, između 10. juna i 31. avgusta, nakon prebacivanja u kasarnu ‘Sultan Murat’ na Kosovu 6. juna i uspešno je izvršila svoju dužnost”, navodi se u saopštenju.

Podseća se da Turska preuzima komandu Kfora 10. oktobra ove godine. Poručuje se i da će Turska nastaviti da ispunjava obaveze i doprinose koje je dala NATO.

“Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru svojih bilateralnih odnosa sa Ujedinjenim nacijama, NATO, Evropskom unijom i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju”, navodi se u saopštenju i dodaje da Turska pomno prati dešavanja na Balkanu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here