EPA/Georgi Licovski
Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama potvrdio je da je ta zemlja zvanično prosledila Savetu Evrope Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji.

Rama je na Fejsbuku istakao da je Albanija tom rezolucijom, koja je prošlog meseca jednoglasno usvojena u parlamentu u Tirani, zvanično zatražila od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da preispita Rezoluciju 1782 (2011) i proglasi neosnovanim optužbe za ilegalnu trgovinu ljudskim organima.

“U svetlu razvoja događaja u ovoj deceniji, činjenica, dokaza i ažuriranih informacija, kao i zahvaljujući posvećenosti, spremnosti i punoj saradnji Albanije i Kosova u službi istine i uspostavljanja pravde, zloglasni izveštaj Dika Martija ne može uživati potporu rezoluciji koja je na snazi. Skupština Albanije zvanično je prosledila Savetu Evrope Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, jednoglasno usvojenu u Skupštini Albanije 21. jula 2022. godine”, poručio je Rama.

3 COMMENTS

  1. Nisam znao,da to može da se rešava resolucijom! Ajde, da mi usvojimo resoluciju po kojoj nemakriminala u Srbiji, i rešili smo stvar!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here