pixabay.com

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji ponovo pretenduje na tu dužnost, rekao je za svog naslednika Džozefa Bajdena da je najgori predsednik u američkoj istoriji i da, ako još četiri godine bude bio u Beloj kući, to može dovesti do raspada zemlje.

– Morate da glasate za mene jer moramo da se spasemo od najgoreg predsednika u istoriji naše zemlje. Možemo to zajedno. U protivnom za još četiri godine rizikujemo da ostanemo bez zemlje – rekao je Tramp na skupu libertarijanaca u Vašingtonu.

On je rekao da Bajden predstavlja pretnju po demokratiju i da je njegova dužnost da oslobodi zemlju.

O Ukrajini

Ponovo je izneo uveravanja da će, ako bude izabran, jedan od prvih poteza biti da izdejstvuje prekid sukoba u Ukrajini i zaustavi približavanje trećeg svetskog rata.

– I pre nego što uđem ponovo u Ovalni kabinet posle predsedničkih izbora uspeću da obezbedim prekid rata između Rusije i Ukrajine kako bismo prestali da trošimo stotine miliona dolara na tuđe sukobe i kako bismo sačuvali hiljade života – rekao je Tramp ne navodeći kako će to postići.

Naglasio je da će zaustaviti Bajdenov pohod ka trećem svetkom ratu.

– Jer jasno vam je da se krećemo ka trećem svetkom ratu? – rekao je on.

Tramp je i ranije izjavljivao da će u slučaju reizbora postići prekid sukoba u Ukrajini za samo 24 sata.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je to prokomentarisao rečima da je problem suviše složen za tako jednostavno rešenje.

Predsednički izbori u Americi održavaju se 5. novembra.

4 COMMENTS

  1. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА ЦАРСКО-КИЈЕВСКОЈ РУСИЈИ
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here