RINA
Roberto Gorelo sa suprugom Snežanom

U okviru manifestacije Limski darovi, koja se sa malim prekidom organizuje više od pola veka na obali Lima u Prijepolju, održava se i čuvena prijepoljska Zetovijada, na kojoj se na predlog tašti bira najbolji zet. Ove godine laskava titula najboljeg zeta u protekloj godini pripala je Robertu Goreliju, diplomati iz Rima, koji već više od jedne decenije u Italiji živi u skladnom braku sa Prijepoljkom Snežanom Lučić.

– Da nije dobrih zetova, a to procenjuju i odmeravaju tašte, ne bi bilo ni Zetovijade. Ovo laskavo priznanje do sada je dobilo pedesetak zetova iz Nemačke, Belgije, Hrvatske, BiH, Australije, Poljske, Holandije… a jedne godine neobično priznanje uručeno je i jednom Amerikancu. Jeste priznanje više simbolično, ali samo na prvi pogled, jer iza toga stoji činjenica da Prijepoljke i te kako dobro znaju da izaberu životnog saputnika, što tašte vide bolje od drugih – istakla je za “Vesti” Dragana Terzić.

Ona i još dve mlade aktivistkinje Dunja Ćuković i Milena Cmiljanović uspele su da posle kratkog zastoja obnove manifestaciju.

– Očaran sam lepotom prijepoljskog kraja, ljudima i hranom i to je razlog što Snežana i ja ovde dolazimo i po nekoliko puta godišnje. Priznanje jeste simbolično, ali ta simbolika i obavezuje da i dalje budem dobar suprug i imam dobre odnose sa rodbinom – diplomatski je odgovorio Roberto.

Od ove godine program manifestacije Limski darovi oplemenjen je i izborom najbolje prijepoljske snajke. Na osnovu onoga što je o njoj “natrukovala” svekrva, za najbolju snajku proglašena je Verica Melović, farmaceut, koja je u grad na Limu došla iz Mladenovca pre 32 godine udajom za stomatologa Milinka Melovića.

Najbolja snajka: Verica Melović