pixabay.com

Jedna Kineskinja je u 67. godini na istoku Kine rodila zdravu devojčicu, postavši tako potencijalno najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dete začevši ga prirodnim putem.

Žena koju su mediji nazvali “Tian”, ​​rodila je u petak carskim rezom zdravu devojčicu u provinciji Šandong, javili su lokalni mediji.

Lekari porodilišta u gradu Zaodžuangu potvrdili su da se 67-godišnja penzionisana lekarka porodila u njihovoj bolnici, u kojoj je nekada i radila, a portparol je naveo da je žena zatrudnela prirodnim putem pošto je koristila svoje poznavanje medicine da na sebi primeni tradicionalnoi kineski način za lečenje neplodnosti, navodi CNN.

“Dete je dar sa neba za oboje”, rekao je 68-godišnji suprug gospođe Tian za portal guancha.cn.

Engleski dnevni list “Global Times” piše da je bračni par devojčici dao ime “Tianci”, što znači “Dar sa neba”.

Ako se potvrdi da je gospođa Tian začela prirodnim putem, njena trudnoća biće evidentirana kao svetski rekord. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. godine rodila prirodno začeto dete je Britanka, a dete je na svet donela u 59. godini života.

Svetski rekord još uvek drži Maria del Karmen Bousada Lara iz Španije koja je uz pomoć veštačke oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini života. Dve godine nakon toga umrla je od karcinoma.

Lokalni dnevni list “Jinan Times” piše da je gospođa Tian već majka dvoje dece. Jedno od njih je sin rođen 1977. godine neposredno pre stupanja na snagu politike jednog deteta, čiji je cilj bio suzbiti prevelik prirodni priraštaj stanovnika Kine. Nedavno je ta politika ublažena, pa je svim parovima omogućeno da imaju dvoje dece.

Ovaj bračni par ima i ćerku, i nekoliko unučadi, od kojih je najstarije napunilo 18 godina.

Kako piše CNN, deca su se protivila tome da njihovi roditelji dobiju još jedno dete. “Moja ćerka je čak rekla da će, ako donesem na svet ovu bebu, prekinuti sve odnose sa nama”, rekla je Tian za CCTV.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here