Tanjug/AP
Donald Tramp

Predsedavajući Predstavničkog doma SAD Majkl Džonson daće danas podršku Donaldu Trampu na suđenju u Njujorku, gde je bivši američki predsednik optužen za tajne isplate, rekao je Rojtersu neimenovani izvor.

Džonson, koji je najviši rangirani republikanac u Kongresu, je najnoviji funkcioner te stranke koji prisustvuje sudskom postupku, u kojem se Tramp tereti da je pokušao da prikrije isplate zvezdi filma za odrasle Stormi Danijels u poslednjim nedeljama svoje predsedničke kampanje 2016.

Guverner američke savezne države Severne Dakote Dag Burgum, koji se smatra mogućim Trampovim potpredsednikom, takođe bi trebalo da prisustvuje današnjem suđenju zajedno sa tvrdolinijaškim republikancima iz Predstavničkog doma Bajronom Donaldsom i Korijem Milsom i bivšim republikanskim predsedničkim kandidatom Vivekom Ramsvamajem, prenosi Rojters.

Tramp je već dobio podršku na sudu u vidu ličnog pojavljivanja nekoliko republikanaca sa Kapitol Hila, uključujući republikanske senatore Rika Skota, Džej Di Vensa, još jednog potencijalnog Trampovog potpredsednika i Tomija Tubervila, navodi britanska agencija.

Bivši predsednik SAD je optužen za falsifikovanje poslovne evidencije radi prikrivanja da je Stormi Danijels platio 130.000 dolara tokom predsedničkih izbora 2016. u zamenu za njeno ćutanje o njihovom navodnom emotivnom susretu.

On negira da je ikada imao odnos sa Danijels i takođe se izjasnio da nije kriv za 34 krivična dela falsifikovanja poslovne evidencije navedenih u optužnici koju je podigao tužilac Alvin Brag, prvoj za krivično delo protiv jednog američkog predsednika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here