pixabay.com

U SAD je u petak registrovano novih 69.000 slučajeva koronavirusa, čime je treći dan zaredom zabeležen rekord u dnevnom broju zaraženih u toj zemlji, navodi se u podacima agencije Rojters objavljenim sinoć.

Britanska agencija navodi da su, pored ostalog, zbog neprekidnog porasta broja zaraženih, vlasti savezne američke države Kalifornije danas saopštile da će na slobodu pre isteka kazne pustiti 8.000 zatvorenika iz kaznenih ustanova.

Kompanija „Volt Dizni“ nije međutim odustala od ranijih planova da danas ponovo otvori svoje čuvene zabavne parkove u saveznoj državi Floridi, takođe teško pogođenoj pandemijom koronavirusa, dodaje Rojters.

Zabavni park „Diznijev svet“ ponovo je danas otvoren u Orlandu, posle skoro četiri meseca, sa novim pravilima uvedenim da bi se sprečilo širenje Kovida-19.

„Magično kraljevstvo“ i „Životinjsko carstvo“ u parku „Diznijev svet“ ponovo su otvoreni danas, dok će „Epkot“ i „Holivudski studiji“ biti otvoreni četiri dana kasnije.

Prema podacima objavljenim na sajtu „worldometers“, u SAD je danas zabeleženo 46.305 novih slučajeva koronavirusa.

U SAD je, prema podacima objavljenim na tom sajtu, od početka pandemije registrovano 3.338,091 zaraženih koronavirusa.

Navodi se i da je u SAD, zemlji koja je najteže pogođena koronavirusom u svetu, od početka pandemije registrovano 137.240 smrtnih ishoda povezanih sa kovidom-19.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime