Rokenrol stiže Nebeskim Ulicama

D. Timarac - Vesti
D. Timarac
Detalj s koncerta: Mihajlo Novaković, Dule „Karizma" Zarić i gitarista Cupać

Novi balkanski rokenrol bend prošle subote je na sebe skrenuo pažnju pojavivši se u Merikvilu i izvodeći muziku grupa sa Balkana. Mnogi poklonici ove vrste muzike već su počeli da gube nadu da će ikada biti u prilici da uživo slušaju rok, a sada su s veseljem došli da uživaju u živoj svirci i da pruže podršku mladom bendu pod imenom – Nebeske Ulice.

Mesto na kojem je održana svirka – Sydney Factory Theatre, Victoria Road, odabrao je menadžer grupe DJ Rikki Varga i ono u potpunosti zadovoljava potrebe i muzičara i publike koja prati ovakva događanja. Varga je inače osnivač organizacije „We Will Rock YU“ koja postoji od 2015. i jedina u Sidneju neguje domaću rok i pop muziku iz zlatnog doba sedamdesetih i osamdesetih. Muziku uz koju su odrastali mnogi od nas. U protekle četiri godine rađena su okupljanja u Sydney Factory Theatre, gde su DJ Rikki Varga i ostali puštali muziku sa ploča, diskova…

Inače, aktivnosti „We Will Rock YU“ možete da pratite i na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk strani https://m.facebook.com/WeWillRockYUSydney/?_rdr

Pored Varge, koji se brine o nastupima grupe, ali i koji svira bubnjeve, u ovom sastavu su još braća Nemanja i Stefan Cupać, koji sviraju gitaru i klavijature, Dejan Husaković na bas gitari, dok je vokalni solista Mihajlo Novković kojem je na nastupu u Merikvilu pomagala i njegova sestra Božana kao prateći vokal.

Razgovarajući sa Mihajlom Novkovićem, koji pored roka peva i drugu vrstu muzike, „Vesti“ su saznale da je ideja za stvaranje benda Nebeske Ulice rođena tokom njegovog druženja sa Nemanjom i Rikijem.

Momci su konstatovali da su se mnogi uželeli pravog rokenrola sa svih bivših jugoslovenskih prostora.

– Iako sam rođen u Australiji, meni je draga muzika sa tih prostora. Volim i da slušam i da pevam te pesme. Čuo sam da se tamo nekada lepo živelo i družilo, a ja bih voleo da muzika i lepa pesma i ovde oživi druženja ljudi koji u njima uživaju – priča nam Mihajlo Novković.

Kaže da je odrastajući, uz roditelje slušao pesme s naših prostora, ali da se potom upoznao i sa ovdašnjom muzikom.

– Sad sam počeo i da pevam te naše stare pesme i primećujem da među mladima ima dosta nas koji zaista vole sve što je došlo i što dolazi iz naših krajeva. Nadam se da će Nebeske Ulice imati sve više i više publike – kaže pevač ovog mladog benda.

Podrška i iz Melburna: Radio i TV voditelj Stefan Popović sa bubnjarom Vargom

Gost iz Amerike

Mihajlo Novković nam je rekao i da su Nebeske Ulice prilikom prvog pojavljivanja pred sidnejskom publikom imale specijalnog gosta iz Amerike.
Reč je o Dušanu Zariću, koji je nekada u Beogradu imao svoj bend pod imenom Karizma.

Beše nekad West Fest

Poslednje okupljanje naših rokera na Petom kontinentu održano je još pre pet godina u klubu Nox u Liverpulu.

Tada se i prekinula šestogodišnja manifestacija West Fest koja je okupljala rokere iz gotovo svih australijskih gradova, koji su dolazili sa područja bivše Jugoslavije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime