Rolan Garos: Jelena slomila Japanku nizom od devet gemova!

0

 Jelena Janković
 

Jelena Janković, koja je šesti nosilac, savladala je Japanku Kurumi Naru, 44. na WTA rang listi, u drugom kolu Rolan Garosa rezultatom 7:5, 6:0 posle 87 minuta.

 

Prvi brejk u meču je viđen tek u 11. gemu. Tada je Jelena Janković iskoristila drugu priliku da oduzme servis protivnici i povede sa 6:5. Koliko su takve prilike bile retke dovoljno govori podatak da je Japanka imala samo jednu. Ipak, Srpkinja nije mogla bez drame na svoj servis, pošto je propustila tri vezane set lopte, ali je uspela da iskoristi četvrtu i povede sa 1:0 u setovima.

 

Jelena se nije tu zaustavila već je odmah na početku drugog seta ponovo oduzela servis protivnici, pošto je iskoristila drugu od tri vezane brejk lopte i tako vezala četiri dobijena gema. Japanka nije imala rešenje za Jelenu, koja je nastavila u istom ritmu, pa je potpuno slomila protivnicu ukupnom serijom od devet uspešnih gemova, čime je Japanku ostavila na nuli u drugom setu.

 

To je treća pobeda Jankovićeve u duelima sa Japankom, a prethodna dva puta je, takođe, slavila u dva seta na gren slem turnirima – u trećem kolu US opena 2013. i Australijan opena 2014. godine.

 

U trećem kolu Rolan Garosa će se Jelena sastati sa Rumunkom Soranom Kirsteom, 26. nosiocem, koja je savladala Brazilku Telijanu Pereiru sa 6:, 7:5.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here