“Rolan Garos može da bude otkazan zbog mera zatvaranja”

0
EPA/Yoan Valat

Predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton najavio je da bi Rolan Garos mogao da bude otkazan zbog restriktivnih mera u Francuskoj.

Sve će zavisiti od toga kakve će biti mere u zaštiti od koronavirusa u vreme održavanja turnira.

Moreton je rekao da se za sada “ne usuđuje ni da zamisli” otkazivanje Rolan Garosa, ali je priznao da je to jedna od opcija ako se situacija u Francuskoj ne popravi do početka turnira.

Podsećanja radi, kvalifikacije startuju 16. maja, a glavni turnir je planiran od 24. maja do 6. juna.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u sredu objavio treće nacionalno zaključavanje kao odgovor na pandemiju koronavirusa i očekuje se da će tako biti u naredne četiri nedelje.

Broj zaraženih u Francuskoj je u porastu i posebno je kritična pariska regija.

– Trenutno, sve ide po planu, turnir je i dalje po rasporedu. Ipak, ukoliko nam budu rekli da ostanemo zaključani dva meseca, moraćemo da preduzmemo neophodne mere, a najgora će biti otkazivanje turnira, mada se ne usuđujem ni da mislim o tome – rekao je prvi čovek francuske teniske federacije.

Turnir je prošle godine zbog pandemije prebačen za kraj septembra i početak oktobra, a publika je ograničena na broj od 1.000 ljudi u kompleksu dnevno.

– Razmatramo mnoge opcije za Rolan Garos 2021. Ima ih mnogo, jedino što ne mogu da zamislim je da ćemo imati stopostotno prisustvo publike. Može da se desi da bude bez publike, ali i da bude publike. Spremni smo na sve mogućnosti – rekao je Moreton.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here