Ronaldo podržao – Ronalda

0

Svake godine u ovo vreme, svakodnevno, od ujutru do uveče, u svetskim medijima traje debata o tome ko je zaslužio FIFA Zlatnu loptu, a ko će je dobiti na kraju.
Nešto na šta smo navikli događa se i ove jeseni i tako će biti do januara. Hronično već, ova debata svodi se na to da li je najveće individualno priznanje u svetu fudbala zaslužio Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi.
Onaj "pravi" Ronaldo, Nazario da Lima, ove godine prednost je dao Portugalcu, koga nije uvek "mazio" u svojim izjavama. Kultni Zuba rekao je:
– Mislim da ćemo gledati kako Ronaldo ponovo osvaja trofej. Postiže mnogo golova i igra veliku ulogu u Realu. Mesi je takođe u dobroj formi, ali za Ronalda je ova godina bila nezaboravna. Za Mesija nije, složićete se – rekao je proslavljeni brazilski fudbaler.
Ronaldo je s Realom osvojio Ligu šampiona i Kup kralja, ali se s Portugalom nije dobro proveo na Svetskom prvenstvu. Mesi s Barselonom nije osvojio ništa posle dugo godina, a s Argentinom je u Brazilu stigao do finala, gde je, međutim, pobedila Nemačka.
U individualnom smislu, Ronaldo ove jeseni postiže nešto više golova, ali je Mesi bolji u asistencijama.
 

Jedna nagrada od 2010.
Zaključno sa 2009. godinom, FIFA je dodeljivala svoju nagradu, a francuski magazin "France football"
svoju, stariju i prestižniju. Tek 2010. je FIFA uspela da izdejstvuje spajanje u jednu nagradu i od tada se dodeljuje FIFA Zlatna lopta.
Od ujedinjenja, Mesi ima tri vezane pobede, dok je Ronaldo prekinuo taj niz prošle zime.
"France football" proglasio je Kristijana Ronalda za najboljeg na svetu 2008, a Mesija 2009. godine, što se u potpunosti podudaralo sa izborom koji je sprovela FIFA.
FIFA igrač godine tri puta su bili Zinedin Zidan i Brazilac Ronaldo, a dva puta Ronaldinjo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here