Rotšild je Šarli

0

Vesti
Slobodan Janković

Posle atentata 7. januara, vrednost ovog magazina, čiji su znak raspoznavanja karikature koje iritiraju svet, naglo je porasla, a tiraž je dostigao neverovatni (milionski) uspon što je razumljivo pratila i velika zarada. Jedna od najbogatijih porodica današnjice je i ovde brzo oplodila uložene pare. Toliko o ulasku kapitala u medije.

Samo nekoliko dana posle napada na redakciju nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu, pojavile su se raznorodne teorije o tom krvoproliću. Tako su pojedini američki političari ovaj atentat ubrzo ocenili kao "napad pod lažnom zastavom", drugim rečima – oni koji su ga izveli, samo su odradili posao za druge, uz mnogo "dodatih detalja".

Recimo, lična karta jednog od braće Kuaši, koja je pronađena u automobilu kojim su oni pobegli s mesta zločina – bila je tamo kasnije podmetnuta. Navodno je jedan agent izraelske obaveštajne službe Mosda ubacio u automobil. Tako bar govori ovih dana kandidat republikanaca Džek Lindblad, koji izlazi na izbore za Senat u Kaliforniji.

"Napadi nisu bili verski motivisani, već su ih izveli Amerika i Mosad. Poslužili su tome da Evropa podrži izraelskog premijera Netanijahua, tvrdi pomenuti američki političar i podseća da se to isto dogodilo i 11. septembra 2001. godine u Njujorku. Tada su, prema objašnjenju Lindblada, podmetnuta lična dokumenta jednog od otmičara aviona na ruševine Svetskog trgovinskog centra. Mada se čelična građa zgrade istopila od visoke temperature posle eksplozije aviona, lična karta teroriste je ostala – netaknuta!

I svetski poznati Amerikanac Pol Krejg Roberts, političar i ekonomista, na svojoj internet stranici objavio stav da postoje brojne paralele između atentata u Parizu i onih u SAD od pre 14 godina. On pored već pominjane priče o ličnim kartama, nudi i druge dokaze poput snimaka napada i neuobičajenog ponašanja atentatora. Roberts ovome dodaje i objašnjenje kako su zapadne vlade ove napade iskoristile za naglo pojačavanje nadzora nad sopstvenim građanima i ukidanje nekih od osnovnih prava.

Najkrvaviji naknadni trag posle krvoprolića u redakciji francuskog satiričnog magazina ispisao je svojeručno policijski inspektor iz Limoža Elrik Fredu, koji je izvršio samoubistvo u svojoj kancelariji. Podsetimo, on je trebalo da vodi istragu napada na 'Šarli ebdo". Pošto je obavio razgovor sa članovima porodice jednog od osumnjičenih za napad, digao je ruku na sebe.
Iz službenog pištolja ispalio je hitac sebi u glavu i tako odneo u grob još jednu tajnu o ovom slučaju. Prethodno su komandosi likvidirali napadače, pa je krug time zatvoren. Nije više postojala ni minimalna mogućnost da neko iz tog malenog kruga progovori i sruši celu priču. Ostala je samo zvanična verzija.

Pojedini analitičari sve ovo svrstavaju u već poznati projekat nazvan Rat kultura (hrišćanstva i islama), odnosno sudar civilizacija koji je još 1996. u svojoj knjizi najavio američki profesor političkih nauka Semjuel Hantington. Kažu da energija (nafta) tu igra najvažniju ulogu jer se valja dočepati najvećih nalazišta koja se, što je opštepoznato, nalaze u posedu islamskih država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here