EPA-EFE/Fabio Frustaci
Papa Franja

Papa Franja je jedan od retkih ljudi koji su javno reagovali na obraćanje patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila u vezi s progonom monaha Kijevsko-pečerske lavre, izjavio je predsednik Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Antonije.

Prema njegovim rečima, papa je javno odregovao na patrijarhovo pismo tokom jedne od audijencija na kojoj se okuplja veliki broj vernika, a koja se prenosi širom sveta.

– Papa je rekao da su njegove misli i briga danas s monasima Kijevsko-pečerske lavre, imajući u vidu da su se pojavile vesti o tome da monahe žele prosto da izgnaju iz manastira – te velike svetinje naše crkve – rekao je mitropolit za televizijski kanal “Rusija 24”.

Mitropolit je naveo da je prilikom susreta s papom, upriličenom po nalogu patrijarha Kirila, zahvalio poglavaru Rimokatoličke crkve za to što je “pri potpunom ćutanju svetske zajednice on bio jedan od onih koji je povisio ton i rekao svoju tešku reč”.

Patrijarh Kiril se 15. jula obratio predstavnicima religioznih zajednica i međunarodnih organizacija povodom progona sveštenstva Kijevsko-pečerske lavre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here