EPA/Fehim Demir
Valentin Incko

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pokretanje peticije, kao vid protesta protiv anticivilizacijske odluke Valentina Incka, njegov lični čin otpora prema jednoj takvoj odluci.

Dodik je naglasio da je peticiju potpisao slobodno i s punom svešću o važnosti teme i trenutka i prepušta svima da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

– Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji će na bilo koji naćin pružžiti otpor i dići glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet. Ako su to i peticije koje bi pokrenuli kao političke partije i to podržžavam, jer smatram da ovo nije trenutak za partijska nadgornjavanja i da je ovo trenutak kada treba da pokažžemo nacionalno jedinstvo – istakao je Dodik.

On je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajući Inckov osvetnički akt, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

– U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornist, niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se dešava i što se možže desiti biće reakcija. Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo posljednja linija odbrane našeg dostojanstva – ukazao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inckovog akta, ako nisu učestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je sprečili, a znali su za nju.

2 KOMENTARA

  1. Srpski Svet,
    Kakve su sanse da i Srbi koji nisu iz Republike Srpske potpisu peticiju protiv anti-civilizacijske odluke Valentina Incka? Ja sam iz Valjeva, ali me tako sulude kvalifikacije vredjaju kao Srbina, i verujem da su uperene protiv celog srpskog sveta. Da li postoji online peticija protiv tih ludaka? Javite braco!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime