RS predaje Srbiji dokaze o zločinima

0


Predsednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić rekao je Srni da su logoraši RS prekinuli svu komunikaciju i saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH zbog opstrukcije i nerada ovih institucija, te da će sa predstavnicima Saveza logoraša u Beograd ići i predstavnici MUP-a RS i Kancelarije za istraživanje ratnih zločina pri Vladi RS.

"Nikad nismo negirali da u BiH zločine nisu počinili i Srbi, ali, nažalost, Srbi su osuđeni na 1.441 godinu, Hrvati na 156, a Bošnjaci na 41 godinu zatvora, što pokazuje da su i Međunarodni sud u Hagu i Sud BiH više politički sudovi i sudovi pod pritiskom pojedinih evropskih zemalja i SAD, koji treba da karakter rata prikažu takvim da su Srbi zločinci i agresori, a Bošnjaci žrtve", rekao je Dukić.

On je naglasio da se među predmetima koji će biti predati Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Srbije nalazi više od 300 predmeta koje su predstavnici Saveza logoraša RS još 2003. godine lično predali Karli del Ponte.

Predaja predmeta planirana je u zgradi Specijalnog tužilaštva za ratne zločine u Beogradu u petak, 15. januara, u 12 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here