Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 22. 05.

Srbi sa petog kontinenta: Srbi u Adelajdu

Dragan Gavrilović, urednik serijala “Srbi sa Petog kontinenta”, sa svojom ekipom ovaj put vodi nas na putovanje do Adelajda, prelepog grada na jugu Australije. Tokom putopisnog istraživanja saznaćemo šta sve ovaj poseban grad nudi: od prelepih plaža i parkova do istorijskih i kulturnih znamenitosti.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 23. 05.

Program za mlade: Promaja

Magazinska serija Redakcije školskog programa Radio-televizije Srbije, koju stvaraju mladi kreativci zvani “Promajaši”. Njihov cilj je da podsete da mladi nisu izgubljeni, pogubljeni, nezainteresovani i neobrazovani, da nisu “ekranoidi koji ne vide dalje od ekrana”, da nisu zažareni influencom influensera i da znaju da se druže i van društvenih mreža.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 24. 05.

Bioskop: Stari drugari

Tri stara drugara sreću se posle mnogo godina na sahrani zajedničkog prijatelja Kikea. Evociranje uspomena na sretno provedene dane iznenada će prekinuti krađa urne njihovog prijatelja. Tak će započeti komično putovanje sa mnoštvom anegdota od kojih se većina odnosi na njihovu strast prema fudbalu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 25. 05.

Četvrtkom u 9: Protesti i izbori, kakvi su dani pred Srbijom

U tekućim danima najavljena su velika okupljanja u organizaciji vlasti i opozicije, može li sve proći mirno i da li su Srbiji hitno potrebni vanredni izbori. Dve velike tragedije, dva masovna ubistva koja su počinili veoma mladi ljudi, proizvele su novu političku krizu u društvu koje je u stanju stalne političke krize.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 26 .05.

Lov i ribolov: Ribolov u Španiji, reka Ebro, 1. deo

Skoro hiljadu kilometara dugi Ebro, vodom najbogatija tekućica Španije, izvire ispod južnih padina kantabrijskih planina, a u Kataloniji se uliva u Sredozemno more. Ekipa emisije Lov i ribolov ispituje zašto je za relativno kratko vreme Ebro postao pravi ribolovački raj i najpoželjnija destinacija za mnoge Evropljane.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 27. 05.

Serija: Miris kiše na Balkanu

Televizijska serija prati sudbinu porodice sefardskih Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri i sina Isaka. Radnja započinje u Sarajevu, 1914. godine, samo nekoliko dana pred čuveni dolazak prestolonaslednika Franca Ferdinanda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 28. 05.

Fantastična planeta: Ljubav, 14. epizoda

Ovog puta fokus epizode je na ljubavi. Posetama Južnoafričkoj Republici, Španiji, a naposletku i Francuskoj, zemlji koja je simbol ljubavi i zavođenja, Vladimir Banić će pokušati da sazna da li mlađe generacije imalo liče na prethodnike koji su izgradile imidž zavodnika.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here