Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 29. 05.

Spona: Naših 40 godina

Najnovije izdanje emisije posvećeno je 40. rođendanu Kulturno-umetničkog društva „Branko Radičević” iz Beča. Ovaj folklorni ansambl, koji čini više starosnih grupa igrača, uspevao je da savlada sve prepreke i da opstane u vreme kad to nije bilo baš lako.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 30. 05.

Dokumentarni program: Gastarbajterske priče

Tragikomična priča o ljudima koji žive razapeti između zavičaja i inostranstva, na relaciji Srbija – Austrija, o njihovoj usamljenosti, begu u magiju i o odnosu društva prema njima. Autentični bečki gastarbajteri učestvuju u dokumentarnoj drami inspirisanoj romanom Darka Markova, Sumrak u bečkom haustoru.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 31. 05.

Bioskop: Crvena kornjača

Ovaj animirani film je poetična priča o sudbini čoveka koji je doživeo brodolom. Boreći se za život sa nemilosrdnim talasima okeana, on dospeva do obale pustog tropskog ostrva. Okružen peščanim plažama i bambusovom šumom, sam i gladan, brodolomnik odlučuje da napravi mali splav uz pomoć kojeg bi trebalo da doplovi do sigurne luke.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 01. 06.

Sasvim prirodno: Zavrni rukave

Pored sve tehnologije i trendova koji se nameću, vi i dalje imate potrebu za čistim vazduhom, vodom, zdravom hranom, kontaktom sa životinjama.Ne znate kako da definišete želju da izađete napolje, na livadu, u šumu, pored reke, da doživite avanturu ili da upoznate iskrene ljude koji vode jednostavan život. “Sasvim prirodno” je onda vaš vodič.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 02 .06.

RTS Planeta: Moj grad

U okviru Rubrike “Moj grad” možete da pratite priloge dopisnika RTS iz 29 gradova Srbije. Budite u toku sa novostima iz cele zemlje. Proverite šta se značajno dešavalo u svakom delu vaše matice.

RTS Planeta: Moj grad – panorama Srbije na jedan klik od Vas.

Subota, 03. 06.

Serijski program: Santa Maria della Salute

Biografska igrana serija o jednom od najvećih srpskih pesnika, Lazi Kostiću. Kroz lični život umetnika, njegove zanose i razočaranja, Zdravko Šotra, svojim jedinstvenim rediteljskim stilom, plete pred nama živopisnu sliku Vojvodine i Srbije tog uzbudljivog vremena rađanja naše moderne kulture.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 04. 06.

Fantastična planeta: Smrt, 15. epizoda

Fantastična planeta putuje u daleki Meksiko kako bi zabeležila na koji način se na Jukatanu, na prostoru na kome žive Maje, ovaj narod odnosi prema smrti. I to – na Dan mrtvih. U selu Pomuč se neguje posebna tradicija – čišćenje kostiju svojih preminulih srodnika, njihovo polaganje na novu čistu tkaninu, koja simboliše čistu garderobu, u kojoj će provesti narednih dvanaest meseci.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here