Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 04. 03.

Američki san: Srpski dani u Floridi, 1. deo

Početkom februara, održan je Srpski festival u Nort Port-u, malom gradiću na zapadnoj obali Amerike. O istoriji crkve Sveti Sava oko koje se okupljaju tamošnji Srbi i o organizovanju srpskih skupova  govore starosedeoci srpske zajednice i protojerej  Aleksandar Đurđević, paroh  Nortportski, koji iznosi svoje viđenje obeležavanja manifestacije “Srpski dani”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 05. 03.

Bioskop: Šta ako?

Scenario filma nastao je prema drami „Pasta za zube i cigarete“ Ti Džej Dava i Majkla Rinaldija, i govori o mladiću Volasu, propalom studentu medicine, koji je razočaran nakon brojnih ljubavnih neuspeha. Na žurki koju organizuje njegov cimer Alan, upoznaje Alanovu rođaku Čentri, koja živi sa svojim dugogodišnjim dečkom Benom. Zapravo, priča počinje tek na tom mestu…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 06. 03.

Takovska 10: Intervju Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Pod kakvim pritiscima je Srbija u vezi KiM i kako zaštititi interese države i građana koji tamo žive? O optužbama opozicije za izborne nepravilnosti i rezoluciji Evropskog parlamenta, mogućem ponavljanju izbora za skupštinu Beograda, Ekspu, litijumu, državnom finansiranju sportskih klubova, natalitetu i uticaju svetske politike na život u Srbiji u emisiji “Takovska 10” govorio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 07. 03.

Kvadratura kruga: Hronika naših života od 1974. do 2024. godine

Ovog meseca navršilo se 22. godine od početka emitovanja „Kvadrature kruga”, najstarije dokumentarne emisije, koja je obeležila trećinu istorije Televizije Srbije. A, kakav nam je bio taj život u poslednjih pola veka, šta smo sve doživeli i preživeli u tom vremenu, videćete u dve specijalne emisije, posvećene 23. rođendanu serijala.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 08. 03.

Dokumentarni program: One su pomerale granice

Serijal “One su pomerale granice” posvećen je ženama revolucionarkama koje su svojim obrazovanjem i znanjem menjale poziciju žene u Srbiji.

Činjenica je da su žene u Srbiji tek polovinom 18. veka dobile pravo da mogu slobodno da dolaze u crkvu, da pre Dositeja Obradovića nisu smele da pohađaju školu, da su za romantičare bile samo ljubavnice, a tek za vreme nacionalnog pokreta, nacionalne vaspitateljke.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 09. 03.

Izbor iz dečijeg programa: Mina prelazi nivoe 2. sezona

Igrana porodična serija “Mina prelazi nivoe” nastavlja da prati život Mine i njenog brata Koste, sada već osmaka. Mina i njeni drugari Joca i Tara se suočavaju sa promenama koje donose pubertet i novo školsko okruženje. Paralelno, njen brat Kosta prolazi kroz svoje tinejdžerske turbulencije. Druga sezona donosi i inovaciju–u pitanju je aplikacija za proširenu realnost (engl. Augmented reality, AR)

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja,10. 03.

Serijski program: Meso

TV serija, govori o Mirku Cvijetiću, nekadašnjem fudbaleru, a sada čoveku koji pokušava da pokrene biznis i zapada u dugove, pa se obraća prijatelju iz detinjstva koji je sa druge strane zakona. Ovo je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Sve epizode dostupne na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here