Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 01. 01.

Bioskop: Кafa u Berlinu

Tragikomičan film o mladiću Niko Fišeru, koji u jednom danu uspeva da raskine sa devojkom, upozna drugu pa upropasti sastanak, izgubi bankovnu karticu, upropasti odnos sa ocem zbog toga što otac saznaje da je napustio pravni fakultet, bude svedok saobraćajne nesreće i brojnih drugih stresnih događaja koji se ređaju jedan za drugim. A haos počinje kada Niko pokuša da popije šoljicu kafe u jednom berlinskom bistrou…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 02. 01.

Novogodišnji program RTS: “S nekom od naših pesama”

“S nekom od naših pesama” je naziv novogodišnjeg muzičkog šou programa RTS-a. Doživećete kafansku atmosferu uz najbolje narodne i starogradske pesme, razveseliće vas kabare u kojem će vas muzičari i plesači podsetiti na najbolju zabavnu i pop muziku. Vodimo vas i u klub gde će samo za gledaoce RTS pevati najveće zvezde domaće muzike, ali i u koncertnu dvoranu gde će se čuti zvuci najpopularnije klasične i džez muzike koje će izvoditi majstori tog žanra.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 03. 01.

Srpska razglednica iz Amerike: Heroji Halijarda

U novom izdanju emisije Srpska Razglednica iz Amerike, videćemo kako je proteklo prikazivanje filma “Heroji Halijarda” na Srpskom Filmskom Festivalu u Čikagu. O utiscima sa projekcije i susretom sa Srbima u Čikagu, razgovaramo sa glumicom Nelom Mihailović i glumcem i producentom Nedeljkom Bajićem.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 04. 01.

Spona: Naše pozorište u Beču

Novo izdanje emisije Spona, predstavlja bečku Akademiju glume „Stanislavski”, u sklopu koje radi i omladinsko pozorište. Za 19 godina postojanja, Violeta Veljović, osnivač i direktorka ove institucije, zajedno sa saradnicima predano radi sa decom i omladinom, približavajući im lepu reč, veštinu scenskih pokreta i magiju glume. Izražavanje na maternjem jeziku je prioritet na Akademiji glume, kako bi se usporio proces asimilacije koja kod najmlađih lako i gotovo neprimetno uzima danak.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 05. 01.

Sportski program: Duže od veka, više od igre

Dokumentarni TV serijal “Duže od veka, više od igre” bavi se tradicijom i fenomenom košarke u Srbiji i Jugoslaviji.
U njemu više od 100 ličnosti svojim pričama pokriva raspon od 100 godina (1923-2023), a taj put pratimo u pet epizoda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 06. 01.

Bioskop: Uoči Božića

TV film Uoči Božića je nastao prema motivima priča Branislava Nušića Gospođa Mihlbrot i Opštinsko dete. Radnja filma odvija se u Beogradu u vreme između dva svetska rata. Film sadrži satirične i humorne nušićevske elemente u koje je upletena priča sa humanim obrtom i srećnim krajem u kojoj jedno nahoče pronalazi porodicu, a u kuću sredovečnog para bez dece, upravo na Badnji dan, neočekivano, uđe najveća radost poznog roditeljstva…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 07. 01.

Srbija na vezi – portreti: Otac Arsenije, 1. deo

Pri prvom susretu sa ocem Arsenijem vidite da je u pitanju čovek posebne energije i harizme. Beograđanin, doktor stomatologije po obrazovanju, danas jeromonah i iguman manastira Ribnica, čija predavanja izazivaju veliko interesovanje… Jedan od važnih momenata koji život oca Arsenija čini jedinstvenim je to što se sa pravoslavljem susreo na njujorškom Menhetnu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here