Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 01. 07.

TV lica… kao sav normalan svet: Legende fudbala, 1. deo

Gosti: Savo Milošević i Dušan Savić.

Evropsko prvenstvo u fudbalu odvija se pod sloganom “Ujedinjeni fudbalom”, a u serijalu “TV lica kao sav normalan svet” videćete ujedinjene legende fudbala, a o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu govore Savo Milošević i Dušan Savić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 02. 07.

Srbi sa Petog kontinenta: Pustopolje

Pratimo trag Srba koji su naseljavali Kuber Pidi, udaljeni i nedokučivi pustinjski grad na jugu Australije, gde su naši sunarodnici, u gotovo nemogućim klimatskim uslovima, svoj život prepustili opasnoj avanturi u potrazi za opalom… Junak priče je Dragoslav Stojković, čovek iz naroda koji će kameri poželeti dobrodošlicu u podzemne dubine, koje će gledaoce definitivno ostaviti bez daha.

Autor:

Dragan Gavrilović

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 03. 07.

Muzički program: Zvezde pevaju čaroliju

Dečji muzički festival “Čarolija” je tokom petnaest godina svog postojanja iznedrio više od 150 kompozicija za najmlađe. Neke od najlepših, ovekovečene su na albumu Zvezde pevaju čaroliju i to u interpretaciji naših najpoznatijih pop i rok izvođača.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 04. 07.

Oko magazin: Banjaluka sljezove boje

Koliko su televizijske serije učinile prepoznatljivim Banjaluku? Koliko su doprinele afirmaciji generacije talentovanih glumaca? Šta je za umetnike tog podneblja značilo najpre osnivanje Akademije umetnosti u Banjaluci krajem XX veka? Koliko su im važne priče o savremenosti i problemima tranzicije? Zašto poseban značaj i specifičnu težinu imaju teme iz istorije poput priča o Jasenovcu i iz rata 90-ih kao što je bila Operacija Koridor?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 05. 07.

Dokumentarni program: Svet posle Drugog svetskog rata

Serijal autora Biljane Bojković predstavlja značajne ličnosti i svetska društvena kretanja nakon Drugog svetskog rata. U trideset epizoda biće reči o masovnoj kulturi, nuklearnoj bombi, rokenrolu, ‘68-oj, modi i o mnogo čemu još…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 06. 07.

Bioskop: Kišni dan u Njujorku

Getsbi Vels je student na koledžu Jardli gde upoznaje svoju devojku Ešli Enrajt. Getsbi je dete iz bogate porodice iz Njujorka, a Ešli dete bogatih bankara iz Tusona. Ešli radi za fakultetske novine i dobija priliku da putuje na Menhetn da bi intervjuisala kultnog reditelja Rolanda Polarda. To je prilika da njih dvoje provedu romantičan vikend u Njujorku, ali kišni dan preokreće njihove živote naglavačke…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 07. 07.

Serijski program: Jutro će promeniti sve

Priča izbegava kliše u predstavljanju generacijskih tema, odlikuje se specifičnom emotivnošću i sofisticiranim humorom. Preko borbe sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh Beograda danas: govori o onima koji žive u njemu, onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se ponovo vraćaju. Prati život četvoro tridesetogodišnjaka kroz period od godinu dana.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here