Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 06. 05.

Gastronomad: Radosna vaskršnja trpeza

U skladu sa Vaskrsom, najradosnijim hrišćanskim praznikom, naš gastronomad Кatarina Petrović Кaja pripremila je veselu trpezu, koja će oduševiti gastronome svih generacija – na njoj su se našli čoko čizkejk jaja i vaskršnje meze.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 07. 05.

OКO magazin: Španija, Novakovo krunisanje pred Juseinom Boltom i Lindzi Von

Madrid je početkom prošle nedelje bio sportski centar sveta. Odigrani su spektakularni fudbalski derbi Real Madrid – Barselona, a zatim je dodeljen i svojevrsni sportski Oskar – izbor najboljeg sportiste na planeti. Samo 10 ljudi za četvrt veka osvajalo je nagradu Laureus. Novak Đoković je, uz Juseina Bolta i Lindzi Von, tu nagradu osvojio po peti put i tako je u Madridu krunisan za najboljeg sportistu sveta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 08. 05.

Bioskop: Diplomatija

Radnja filma dešava se u Parizu u noći između 24. i 25. avgusta 1944. godine, kada se nemačke trupe povlače iz Francuske. Nemci su minirali ceo grad sa namerom da poruše Luvr, Operu, stanicu Orsej, svih 33 mostova i Pariz ostave bez struje i kanalizacije. U toj noći, tajnim podzemnim prolazom u kancelariju guvernera Pariza, nemačkog generala Ditriha fon Šulca dolazi Raul Nordling, švedski konzul. Film prati njihov razgovor u kojem dvojica diplomata odlučuju o sudbini Pariza.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 09. 05.

Zabavni program: Veselo veče

Upoznajte Slavicu, Jocu, Momu i Кamija! Samo za vas, oni otvaraju vrata vesele i složne radijske redakcije, u kojoj brižljivo pripremaju izuzetan zabavno muzički program a ispunjavaju i muzičke želje. Povodom 100 godina trajanja i uspeha Radio Beograda, u produkciji Radio-televizije Srbije kreiran je novi igrani TV format Zabavnog programa, posvećen bogatoj istoriji najstarijeg elektronskog medija na Balkanu i najlepšoj narodnoj muzici.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 10. 05.

SAT ispituje – kakav je kvalitet goriva u osam zemalja regiona?

Ekipa emisije SAT otisnula se u nepoznato – u istraživanje kakvo nikada ranije nije sprovedeno u našem regionu – ispitivanje uzoraka benzina i dizela uzetih sa benzinskih stanica u osam zemalja našeg regiona. Prešli su gotovo 3000 km prikupljajući uzorke sa po tri benzinske stanice iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske, ali su preuzeli i uzorke benzina i dizela u Srbiji.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 11. 05.

Dokumentarni program: Bol

Prošla je godina od nezapamćenog masakra u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu. Trinaestogodišnji učenik, za koga se može reći da je među najmlađim masovnim ubicama na svetu, ali sa najvećim brojem žrtava, ubio je devetoro đaka i čuvara škole. Film govori o ubijenima, njihovim snovima, poslednjem danu, odgovornosti, reakciji društva na zločin, memorijalnom centru, da li se nešto promenilo od tog 3. maja ili smo još uvek u tom danu?

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 12. 05.

Serijski program: Poziv

Anica, službenica kol-centra teleoperatera, jedne večeri prima uznemirujući poziv od Sonje, imućne udovice koju prate i prisluškuju joj telefon. Dok se pretnja Sonji pojačava, Anica biva uvučena u slučaj, povezan sa događajima iz njene prošlosti.

Glumci:Mirjana Joković, Danica Nedeljković, Nada Šargin, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Ana Franić

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here