Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 12. 02.

Srpska razglednica iz Amerike: Bratimljenje američkog grada Milvokija

U novom izdanju emisije videćemo kako je proteklo bratimljenje američkog grada Milvokija, najvećeg mesta u saveznoj državi Viskonsin, i jednog od najvećih gradova u Srbiji, i velikog industrijskog centra, Kragujevca. Ovo je drugi grad iz Srbije koji se pobratimio sa jednim američkim gradom, nakon što su to ranije učinili Beograd i Čikago.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 13. 02.

Bioskop: Još nije mrak

Film je nastao na osnovu knjige Sajmona Ficmorisa, talentovanog mladog filmskog reditelja, koji je oboleo od Lu Gerigove bolesti. Reč je o neurološkoj bolesti koja progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje i na kraju i disanje. Iako paralizovan, Ficmoris je, koristeći tehnologiju navođenja okom, snimio svoj prvi dugometražni film. Ovaj film je svedočanstvo o njegovom podvigu, o njegovoj borbi i borbi njegove porodice sa bolešću, o tome šta nas spaja a šta razdvaja, i o neizrecivoj volji za životom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 14. 02.

Kvadratura kruga: Šta je sve bilo srpsko u Trstu

Osim 60 palata, crkve i škole i vredne riznice i biblioteke, Srbi u Trstu imaju i svoje groblje koje je zaštićeno kao kulturno-istorijski spomenik Italije. Na njemu počivaju sve srpske porodice koje su u 18. i 19. veku stigle u Trst. Spomenici na srpskom groblju u Trstu su takođe srpske tapije, upisane u nebu i kamenu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 15. 02.

Igrano-dokumentarni program: Tragom Karađorđa

Serija je snimljena povodom velikog jubileja proslave 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.Život Karađorđa prikazan je u seriji bez veštačkog oreola, od sina pukog siromaha i najamnika do veštog državnika i diplomate kome se Evropa divila. U seriji je data povest o običnom čoveku, sa svim vrlinama i manama, koji se našao na strašnom poprištu u borbi za narodni opstanak i slobodu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 16. 02.

Izbor iz radio programa: Zapisi sa predumišljajem

„Zapisi sa predumišljajem“, slikara Milutina Dedića.

Ovaj naš poznati slikar s vremenom je sve više uviđao važnost tragova minulih vremena, čak i onda kada su mitovi i legende nadmašivali istorijske činjenice. U želji da sveobuhvatnije sagleda ljude i njihova dela, autor je, pored proučavanja odgovarajuće literature i arhivske građe, svoja istraživanja potkrepio i putovanjima, sa kojih nam donosi autentične, zanimljive priče.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 17. 02.

SAT: Crna kutija i 20 godina Ferarija u emisiji SAT

Kao što je i obećala, redakcija emisije SAT vodila je 100 gledalaca na pretpremijeru filma o Ferariju. U ovoj emisiji videćete deo atmosfere sa tog događaja, a povodom ovog filmskog ostvarenja pripremili su i podsećanje na najzanimljivije Ferarijeve modele koje su vozili tokom poslednjih 20 godina.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja,18. 02.

Serijski program: Avanture Heti Feder 1. sezona, 1. epizoda

Uzbudljive avanture hrabre junakinje Heti Feder je adaptacija istoimenog romana poznate spisateljice za decu, Džeklin Vilson. Smeštena u viktorijansko doba, u centru zbivanja se nalazi devojčica Heti koja je ostavljena kao beba u domu za nezbrinutu decu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here