Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 13. 05.

Takovska 10: Kina i Srbija, četvrt veka posebnih veza

Kako se čelično prijateljstvo Kine i Srbije izdiglo iz ruševina kineske ambasade u Beogradu, zašto je Srbija Kini važna, šta Srbija od Kine može da očekuje, tema je emisije “Takovska 10”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 14. 05.

Teja Dora: Stazama Ramonde

“Teja Dora: Stazama Ramonde” dokumentarni je specijal o životu i karijeri predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije u Malmeu. Dokumentarac prati Teja Doru od njenih početaka u Srbiji, kroz muzičke izazove, pa sve do priprema, proba i veličanstvenog nastupa na Pesmi Evrovizije.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 15. 05.

Bioskop: Kapetanica Nova

Godine 2050. život na planeti Zemlji je gotovo uništen. Kapetanica borbenog aviona Nova Kester primorana je da putuje unazad kroz vreme kako bi sprečila razornu ekološku katastrofu. Međutim, prolazak kroz crvotočinu podmladio je Novu, pa ona dospeva u 2025. kao dvanaestogodišnjakinja. Njena misija je da spreči otvaranje nove bušotine nafte na Severnom polu i razvoj pogubnog projekta Simona Valka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 16. 05.

Moja dedovina (3.ciklus)

Pred vama će od zapuštenih i uparloženih seoskih domaćinstava nastajati dedovine sa novim sjajem. Pred kamerama će “od babe nastajati devojka”- gledaćete kako se za 4 dana sa samo 6 prosečnih plata (koje domaćinu donosi ekipa serijala) obnavljaju dedovine širom Srbije.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 17. 05.

Program za mlade: Savremeni profil mladih

Kroz emisiju “Savremeni profil mladih” želimo da predstavimo ključne teme vezane za današnje adolescente, odnosno omladinu starosne dobi od 15 do 25 godine. U serijalu su osim stručnjaka iz različitih naučnih disciplina, zastupljene i javne ličnosti, influenseri, ali i deca (đaci i studenti) koji iz svog ugla govore o određenim temama. U okviru svake epizode, zastupljen je i skeč u formi video bloga.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 18. 05.

Dokumentarni program: Oni nisu inicijali

Zbog masovnog ubistva, prošle godine, dva srpska sela, ostaće zapisana u analima naše i međunarodne kriminalistike: Malo Orašje i Dubona. Atari u Smederevskom i Mladenovačkom kraju, koji ne zaboravljaju 4. maj 2023. godine. Tada je ubijeno 9 mladih osoba, a ranjeno njih 12.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 19. 05.

Serijski program: Koža

Serija prati Slobodana Miloševića, muzičara, bivšeg narkomana koji nakon višegodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne zbog šverca narkotika u Holandiji, biva pušten na slobodu iz zatvora u Hagu. U povratku preko Beograda u rodnu Banjaluku, u Slobodanu oživljavaju reminiscencije na njegov pređašnji život, a zatim i aveti prošlosti stupaju na scenu sadašnjosti.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here