Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 18. 09.

Oko: Srpsko sportsko leto, dogodine u Parizu

Za samo 24 sata, osvojili smo jedan gren slem i jedno svetsko srebro. Odbojkaši Srbije ušli su u četvrtfinale. Fudbaleri pobedili u kvalifikacijama za EP. Teniser Novak Đoković, osvojio je US open. Pre teniskog, sa košarkaškog terena, udaljenog više od 9500 kilometara od Srbije, stigla je srebrna medalja. I to sa Svetskog prvenstva u Manili.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 19. 09.

SAT: Rat Evrope i Kine? ‒ salon automobila u Minhenu

Uz najvažnije novitete, videćete kojim novim tehnologijama se hvali svetska auto-industrija, ali ćete saznati i odgovor na možda i najvažnije pitanje ‒ da li Kinezi sa svojom tehnologijom dolaze da zarate sa Evropom ili je posredi sklapanje neočekivanih partnerstava koje do sada niko nije mogao da zamisli.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 20. 09.

Gastronomad: Letnja gastro avantura

Tek smo se vratili sa odmora, a već se javila nostalgija za lepim i opuštenim danima i ukusima i mirisima koje smo sačuvali u sećanju. Zato je naš gastronomad Katarina Petrović Kaja odlučila da nam ispriča priču o odmorima i jelima koje možemo da pripremimo kada se zaželimo ukusa sa letovanja – pravi nam pileći suvlaki.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 21. 09.

Dokumentarni film: Patrijarh Pavle: Život po Jevanđelju

Film “Patrijarh Pavle – Život po jevanđelju” prati Gojka Stojčevića, kako je patrijarhovo kršteno ime, od detinjstva u Kućancima, monaških i episkopskih dana provedenih na Kosovu i Metohiji pa do vremena kada je postao poglavar SPC. Na osnovu ove verzije filma dobijen je blagoslov patrijarha Pavla i 2007. godine urađen je tročasovni biografski TV serijal.

Autor dokumentarnog filma je Slađana Zarić, a reditelj Tanja Fero.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 22. 09.

Drug Marko 3. epizoda:

U Trećoj epizodi gledaoci će saznati da li je Aleksandar Ranković pregovarao sa Dražom Mihailovićem i koji su bili njegovi najvažniji zadaci posle dolaska na slobodnu teritoriju. Pošto su Ranković i njegova supruga Anđa napustili Beograd, kome su ostavili na čuvanje svog dvogodišnjeg sina Miću. Šta je kasnije bilo sa Mićom kada su majku Aleksandra Rankovića odveli u Banjički logor.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 23. 09.

Raspevana subota: Hoćemo li u Šabac na vašar?

Emisija je zabavno – dokumentarnog karaktera i snimljena je na vašaru u Šapcu, a počinje izvođenjem popularne numere Hoćemo li u Šabac na vašar?, po kojoj je i dobila naziv. Emisija beleži zanimljive priče, događaje i anegdote iz vašarske istorije poput priče geometra koji je delove starih gramofona nalazio na najneobičnijim mestima. U emisiji učestvuju Vladeta Kandić, Bata Kanda sa orkestrom, Mila Matić, Gordana Jovanović i lokalna muška pevačka družina.

Reditelj: Jovan Ristić

Nedelja, 24. 09.

Bioskop: Tranzit

Georg, nemački izbeglica, pokušava da pobegne iz okupirane Francuske. Sa sobom nosi dokumenta autora Vajdela, koji je sebi oduzeo život u strahu od svojih progonitelja. Ta dokumenta uključuju rukopis, pisma i garanciju za vizu iz meksičke ambasade. Međutim, obrt menja sve, odnosno sve se menja kada se Georg zaljubi u Mari, Vajdelovu ženu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here