Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 25. 09.

Američki san: Crkva Svetog Save u Nort Portu

U novom izdanju emisije Američki san, posetićemo Nort Port na Floridi, i upoznati se sa delovanjem crkve Sveti Sava.

Sveštenih crkve Saša Đurđević ispričaće svoju priču o tome kako je došao u tu parohiju. Rodom je iz Valjeva, a svojevremeno ga je rukopoložio blaženopočivši Mitropolit crnogorsko-primorski dr Amfilohije Radović, koji je ostavio veliki trag na njegovu ličnost i duhovno sazrevanje. Jedno vreme paroh Đurđević služio je i u dalekoj Venecueli…Takođe ćemo čuti koliki je uticaj Srpske pravoslavne crkve u ovom delu Amerike.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 26. 09.

Bioskop: Moj život kao tikvica (sinhronizovana verzija)

Tikvica je nadimak devetogodišnjeg dečaka Ikara koji, nakon što je izgubio majku alkoholičarku, odlazi da živi u sirotištu. Do novog prebivališta prati ga policajac Rade koji postaje dečakov prijatelj. Tikvica uz poličajčevu i pomoć druge dece iz sirotišta sa kojima se sprijateljuje, postepeno nalazi svoje mesto u čudnom i ponekad neprijateljskom okruženju i uspeva da nauči da veruje ljudima i da pronađe put do prave ljubavi

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 27. 09.

Takovska 10: Kome su potrebniji vanredni izbori, vlasti ili opoziciji

Politički analitičar Đorđe Vukadinović je u emisiji “Takovska 10“ ocenio da su izbori potrebni i vlasti i opozciji, i da će birači najbolje prosuditi ko je odogovoran za oštre političke tenzije i neku vrstu pat pozicije i ćorsokaka. Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da, prema političkoj teoriji, nema nijednog razloga da se ide na izbore, ali da očigledno u Srbiji važe neka pravila igre koja su “specifično naša“.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 28. 09.

Igrani program: Niko nije savršen

Komedija o novom sloju poslovnih ljudi koji imaju sve što smatraju da treba da ima jedan uspešni poslovan čovek: firmu atraktivnog imena, telefaks, pejdžer, otmenu kancelariju, skupoceni nameštaj, ali skoro nikad nemaju i odgovarajući pedigre, odnosno poreklo koje bi odgovaralo mestu koje sada zauzimaju u društvu. A kako doći do uglednih roditelja nego uz pomoću novca, kupovinom porekla, kao što se i sve ostalo kupuje u društvu u tranziciji.

Glumci: Svetislav Goncić , Milena Dravić , Branka Katić , Vlastimir-Đuza Stoiljković

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 29. 09.

Serijski program: Mama i tata se igraju rata 2. sezona

U nastavku serije, u novoj sezoni, glavni junak, Veljko Radisavljević dobija vest da mu je preminuo otac, te mora da se vrati sa daleke Kamčatke u Beograd, nakon tri godine odsustva. Po povratku otkriva mnoge porodične dugo skrivane istine i ostaje duže nego što je prvobitno planirao. Za te tri godine mnogo stvari se promenilo u životima junaka koje smo upoznali u prvoj sezoni.

Subota, 30. 09.

Drug Marko 4. epizoda

Četvrta epizoda: Ozna

Gledaoci će u četvrtoj epizodi saznati kako je nastala Ozna, kakav je uticaj na njeno formiranje imala sovjetska obaveštajna služba, kako su birani rukovodeći kadrovi i kakva je bila uloga Aleksandra Rankovića u tome. Biće posebno zanimljiva uloga Ozne u oslobođenom Beogradu i kako je Ranković reagovao na brojne zloupotrebe Ozne u Beogradu i drugim delovima Jugoslavije.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 01. 10.

Moja dedovina: Flautiskinja se vratila iz Italije (3. ciklus) (2. emisija)

Radica Đedović iz Valjeva će u svom selu Stubo pokušati da obnovi dedovinu, koja je za njenog pokojnog oca bila jedno od omiljenih mesta. Radica je devojka koja je master flaute. U vreme korona pandemije se vratila iz Italije i u svom rodnom gradu Valjevu počela da radi u muzičkoj školi. Vremenom joj se ponovo pod kožu uvuklo omiljeno mesto iz detinjstva na kome je provodila svako leto sa bakom i dekom vežbajući flautu

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here