Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 28. 08.

Naši susreti: Kijamet efendija

Posle raspada bivše Jugoslavije, Dušan Sakulski iz Rume, karijeru je gradio u Južnoafričkoj Republici. Za tamošnje Ministarstvo Dušan je razvijao sistem odbrane od prirodnih katastrofa. Danas, penzionerske dane provodi svirajući udaraljke i gitaru u Hermanijusu na krajnjem jugu afričkog kontinenta, gde se spajaju dva okeana.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 29. 08.

Muzički program: Koncert Big benda RTS sa gostima

Povodom 65. rođendana Televizije u Srbiji, a u sklopu proslave koju RTS organizuje u Botaničkoj bašti “Jevremovac” – Big Band RTS je održao koncert televizijske i filmske muzike. Najlepše melodije uz koje smo zavoleli televiziju, zajedno sa Big Bendom izvešće Beti Đorđević, Aleksandra Kovač, Bisera Veletanlić, Boris Režak, Aleksandar Srećković Kubura.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 30. 08.

Gastronomad: Piknik za dvoje

Kaja nastavlja da upoznaje nove ljude, destinacije i kulture, uvek spremna da uči i da svojim receptima ispriča zanimljivu priču. Jedna od njih je i epizoda Piknik za dvoje. Kaja je inspiraciju pronašla zamišljajući romantični pogled na Ajfelov toranj u gradu ljubavi. Za ovu priliku pripremila pikantni kiš sa kobasicama i kolač sa kokosom i džemom od malina.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 31. 08.

Ox, oh, dođe i ta Televizija!

Povodom 65. godina postojanja Televizije Beograd i veka od rođenja reditelja Radivoja Lole Đukića, pionira i utemeljivača naše kuće, Istoriografija je pripremila specijalnu emisiju “Oh,oh, dođe i ta televizija!”, ekranizaciju poglavlja iz njegove autobiografije “Sklerotični memoari”, u kome Đukić iznosi svoja sećanja na period pripreme i osnivanja Televizije Beograd u kojima je i sam učestvovao.

Uloge: Ljubomir Bulajić (Lola Đukić), Petar Zekavica, Miloš Timotijević

Petak, 01. 09.

Oko magazin: Igor Mandić – prvi koji kaže istinu mora biti smaknut

“Mene već ne treba provocirati, ja sam već isprovociran, nego jedino mi je krivo što svi gotovo mazohistički inzistiraju na nekoliko mojih osjetljivih izjava, naročito o odnosu Hrvatske i Srbije, Hrvata i Srba u Hrvatskoj i u Srbiji i tu sam izrekao nekoliko stvari među prvima, ako ne i prvi, koje su jako odjeknule na svim stranama“, govorio je Igor Mandić.
O Igoru Mandiću u specijalnoj emisiji Oko magazina govore Matija Bećković, Velimir Visković, Dragan Bujošević, Muharem Bazdulj, Petar Lađević i Dušan Kovačević.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 02. 09.

Serijski program: Švindleri

U septembru 1930. Državna klasna lutrija Kraljevine Jugoslavije objavila je da je izvučena srećka sa glavnom novčanom nagradom Turističke lutrije, i to u iznosu od neverovatnih milion dinara. Dva sitna prevaranta, Ivan Razumović Ika i njegov pajtaš Boža Baćković, vraćaju se u svoje rodno mesto, Palanku, rastrazanu sumnjama o tome ko je tačno mogući dobitnik lutrije, ali i aktuelnim izborima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 03. 09.

Bioskop: Hiljadu puta laku noć

Rebeka (Žilijet Binoš) je jedna od najboljih svetskih ratnih fotografa. Mora da preživi veliku emocionalnu oluju kada njen muž (Nikolaj Koster Valdau) odbije da se i dalje nosi sa opasnostima njenog posla. Njemu i njihovim ćerkama potrebna je Rebekina blizina i ljubav. Rebeka neizmerno voli porodiui, ali jednako intenzivno voli i svoj posao.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here