Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 30. 10.

Američki san: Dušanka Gradiški Ivanova

Uživati u svom radu prava je dragocenost sadašnjeg vremena, a raditi sa decom je veliki blagoslov, kaže Dušanka Gradiški Ivanova, koja je svoj život posvetila baletu, a danas živi na Floridi. Umetnički je direktor Baletske akademije u St Petersburgu, četvrtom po veličini gradu u saveznoj državi Floridi, koji je u neporednoj blizini gradića Nort Port, u kojem se nastanila.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 31. 10.

Bioskop: RBG (Rut Bejder Ginsburg)

Film prati izuzetan životni put i karijeru sudije Vrhovnog suda SAD, Rut Bejder Ginsburg, koja je ostavila zadivljujuće pravno nasleđe, ali je, neočekivano, postala i upečatljiva ikona pop kulture. Film je nominovan za Oskara u dve kategorije, takođe je bio u nominaciji za nagradu BAFTA, a osvojio je nagradu Emi za premijeran program emitovan u prajm tajm terminu. Američka filmska kritika proglasila ga je najboljim dokumentarcem u 2019. godini.

Reditelji: Džuli Koen , Betsi Vest

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 01. 11.

Zabavni program: Ekskluzivno: Zažmuri… Momčilo Bajagić Bajaga

Karijera Momčila Bajagića Bajage dugo traje. Uz svaku njegovu pesmu vezano je mnogo emocija i tuđih života i sudbina. Svaka pesma nosi nečiju priču i zato se Bajaga svuda sluša. Uz jednu takvu pesmu, Mira Adanja Polak je razgovarala sa njim. Pokušala je dopre, da sazna, da zaviri u umetnika koji se uglavnom osmehuje i krije, i najradije bi da pobegne od javnosti.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 02. 11.

SAT: Patrola auto-putem Ruma‒Šabac

Nova deonica auto-puta od Rume do Šapca puštena je u saobraćaj, a sada ekipa emisije SAT kreće kilometar po kilometar da pokaže detalje ovog pravca i da skrene pažnju na ono što je urađeno dobro i ono što je moglo da bude bolje. U emisiji takođe vas čeka izveštaj sa svetske premijere najjeftinijeg Sitroenovog električnog automobila, ali i test pravog tenka na točkovima, modela BMW “XM”

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 03. 11.

Oko magazin: Bregalnička bitka oko Draže Mihailovića

U Bregalničkoj ulici u Beogradu, na mestu gde se nekad nalazila njegova kuća otvoren je muzej Dragoljuba Draže Mihailovića. S obzirom na broj ljudi koji se okupio, bilo da su pristalice, bilo protivnici delovalo je kao da smo se vratili 35 godina unazad kada je počelo javno da se raspravlja o ulozi generala Mihailovića u Drugom svetskom ratu. Zašto 2023. godine o toj temi i dalje Srbija raspravlja?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 04. 11.

Drug Marko: Deveta epizoda “Pod kontrolom službi”

U ovoj epizodi gledaoci će saznati da li je smena Aleksandra Rankovića uticala na izbijanje demonstracija Albanaca na KiM 1968. i nacionalistički pokret u Hrvatskoj 1971. godine. Zbog čega se tih godina na KiM klicalo Rankoviću. Ko je u Hrvatskoj tvrdio da je unitarizam a ne hrvatski nacionalizam glavna pretnja za opstanak Jugoslavije.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 05. 11.

Bioskop: Krtica

Kako izgleda život u Severnoj Koreji sniman tajno u opasnoj desetogodišnjoj misiji i prikazan bez cenzure? Reditelj filma, Meds Bruger, zajedno sa svojim drugom Ulrihom Larsenom krenuo je u opasnu pustolovinu u Severnu Koreju. Cilj im je bio da otkriju prirodu diktature ove azijske države, da prodru u mehanizme korupcije i osete život običnih ljudi. Rezultat njihovog boravka je nesvakidašnji dokumentarac koji otkriva da je u Severnoj Koreji dostupno sve od oružja do droge, samo ako platite u američkim dolarima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here