Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 04. 09.

Bioskop: Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo (remasterizovana verzija filma)

Ova antologijska TV komedija zapravo je priča o nagrađenom poljoprivredniku, večitom ženiku sa krštenicom spremnom u džepu, koji se nada da će sresti sebi srodnu dušu, a da će ona pristati da živi sa njim na selu…

Glumci: Mihailo Bata Paskaljević, Milena Dravić , Milan Popović …

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 05. 09.

Program za dijasporu: Srbi u Vankuveru

Najveći grad na zapadnoj obali Kanade star je nešto više od 150 godina, a duže od pola veka dom je iseljenicima iz nekadašnje Jugoslavije. Prvi imigranti u Vankuver su stigli nakon Prvog svetskog rata. Drugi svetski rat i, potom, devedesete donosili su nove talase onih koji su, iz političkih i ekonomskih razloga, tražili kanadsku iseljeničku vizu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 06. 09.

SAT: Kako rade nove kamere na uniformama policajaca

Ekipa emisije SAT ekskluzivno je dobila priliku da vam pokaže kako rade nove kamere koje će policajci nositi na uniformama i njima snimati i video i zvuk u kontroli saobraćaja.
Saznaćete koje su obaveze policajaca koji nose kameru, da li zaista smeju da snimaju kontrole, gde će se ti snimci čuvati, ali možda i najvažnije, koliko dugo se ti snimci čuvaju, ko će moći da ih gleda i kako će do njih da dođu građani i vozači.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 07. 09.

Gastronomad: Barbi kuvarica

Nova epizoda Gastronomada inspirisana je Barbi euforijom, koja je zavladala ovog leta širom sveta. Naš Gastronomad Katarina Petrović Kaja imala je u detinjstvu svoju kolekciju popularnih Barbika, a danas voli da stavi ružičaste naočare i skuva nesto za prijatelje, nalik Barbi. U ovoj epizodi pripremala je, po originalnom receptu, Barbi pastu, mančmelou i pink jaja.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 08. 09.

Programski arhiv: Neobavezno: Partizan ili Zvezda?

Emisija „Partizan ili Zvezda“ posvećena je navijačima „večitih rivala“. Oni objašnjavaju kako ispoljavaju svoju strast prema omiljenom klubu i način na koji ljudi u njihovom okruženju reaguju na njihovu opsesiju. Različiti su im razlozi za navijanje, događaji koje pamte, pesme koje pevaju, ali im je zajednička posvećenost i predanost ideji navijanja.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 09. 09.

Serijski program: Drug Marko

Sve što ste hteli da pitate o Aleksandru Rankoviću, a niste imali koga, reći će vam RTS. 40 godina posle smrti, Aleksandar Ranković ponovo među Srbima. Zašto je Edvard Kardelj istisnuo Aleksandra Rankovića iz srca Josipa Broza. Kako je Aleksandar Ranković od simbola jugoslovenstva, pošto ga je Josip Broz Tito smenio, postao ikona srpstva.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 10. 09.

Bioskop: Putinovi svedoci

Dokumentarni film pruža uvid u nepoznate činjenice iz ranije biografije Vladimira Putina i ogromnu političku mašinu koja je stajala iza njegovog stupanja na vlast. Radnja filma počinje 31. decembra 1999. godine kada Putin postaje vršilac dužnosti predsednika Rusije u trenutku kada je Boris Jeljcin podneo ostavku.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here