youtube.com/RTV Pink Official

Mnogobrojnim regovanjima na izjave i ponašanje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, tokom obeležavanja Dana pobede i 24. godišnjice vojno-poicijske akcije Oluja, predružila se tekstom i književnica Vedrana Rudan, koja kaže da je “blago poginulima”.

“Blago poginulima. Sami bi se danas upucali, mnogi to i čine, kad bi videli na kakav su oltar položili svoj jedini život”, napisala je Rudan u tekstu pod naslovom “Pijana Kolinda”, objavljenom na njenom blogu.

Za najveći egzodus Srba od Drugog svetskog rata, tokom vojno-policijske akcije Oluja 1995, Rudan kaže da je posledica dogovora koji su, kako navodi, Milošević i Tuđman postigli po diktatu Amerike.

“I bi tako. Odoše Srbi iz Hrvatske, peške, autom, većina na traktoru. Zanemariv broj ih je ostao u svojim kućama i sačekao herojsku, hrvatsku vojsku. Neki su doček preživeli, mnogi su završili u bunaru ili su dobili metak”, piše Rudan.

Dodaje da su stradali i hrvatski vojnici kojima je rečeno da će operacija Oluja pomoći da “najzad i zauvek budemo svoji na svome”.

Prema njenim rečima, grandiozna “proslava Pobede” i ove je godine pozitivno uznemirila narod.

“Mahalo se zastavama, pilo i pevalo i urlalo kako smo za Dom spremni. Može li Narod izvan sebe od radosti zavijati, a KGK (Kolinda Grabar Kitarović) sve to sa strane hladno gledati i naša KGK je Narod. Zato je u Kninu održala govor na nekoliko nepoznatih i poznatih jezika i zapevala s Klapom Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice…”, navela je ona.

Opisujući taj nastup hrvatske predsednice, Rudan kaže da je Kolinda Grabar Kitarović “razvalila usta”, te da su svi na portalima mogli da vide njene krajnike i da, kako kaže, čak čuju i njen glasić…

Citirajući bivšeg predsednika Ivu Josipović, koji je za nastup predsednice rekao da se “mnogi pitaju nije li tom govoru prethodila konzumacija alkohola”, Rudan pita “kakve veze s pijanstvom ima gospođin spontani, hrvatski, engleski, razdragani, domoljubni, olujni nastup”?

“Krivo, krivo, krivo. KGK nije alkoholičarka. Pijanci su ljudi koji imaju zdravstveni problem, njih treba poslati na lečenje. Ko to kaže, ko to laže da bi KGK trebalo lečiti?”, pita dalje Rudan i konstatuje da “stanje predsednice nije bolest”.

“Žena (Kitarović)” se, prema Rudan, ponaša onako kako “Narod zaslužuje”.

“KGK je zdrava. Mi smo bolesni”, zaključila je Rudan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here