Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je spisak igračica na koje računa na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godina.

Srbija će prvo igrati protiv Švajcarske, 25. septembra u Kraljevu, a četiri dana kasnije protiv Slovačke. U grupi se nalazi još selekcija Rusije.

Na Obradovićevom spisku je 20 imena:

Golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac, Katarina Tomašević.

Leva krila: Sanja Radosavljević, Timea Milošević, Dijana Radojević.

Pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop – Lazić, Jovana Milojević.

Desna krila: Željka Nikolić, Ana Kojić.

Bekovi: Jovana Stoiljković, Marija Obradović, Sanja Vujović, Jelena Trifunović, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević, Dijana Števin.

– Kao i do sada, uvek sam želeo da devojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektor. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje pre vremena – rekao je selektor Obradović.

On je prokomentarisao i izostanak iskusne Andree Lekić.

– Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji. Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pisano o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno i odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi i kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici – dodao je Obradović.

Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine, sa finalnim vikendom u Oslu.

Okupljanje naših rukometašica zakazano je za nedelju u Beogradu u popodnevnim časovima, kada će i krenuti put Kraljeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here