Takmičenje se održava u Japanu od 30. novembra do 15. decembra.

Bliži se start Svetskog rukometnog prvenstva za žene. Selektor Srbije Ljubomir Obradović je, pred odlazak na SP u Japanu, rekao da je njegov tim svestan izazova i značaja takmičenja znači.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija će igrati u grupi sa Angolom, Norveškom i Slovenijom.

– Devojke su svesne situacije, svesne su šta znači ovo Svetsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu mora da se da sve od sebe. Naša grupa je dosta nezgodna, a ona sa kojom ukrštamo još nezgodnija. Ovo nam je treće veliko takmičenje na kome smo zajedno. Devojke su upoznate sa taktičkim zamislima na koje izuzetno odgovaraju. Na Svetskom prvenstvu je rukomet malo drugačiji od onoga što možemo imati u Evropi. Moramo se snalaziti, ali moraće i drugi. Nemamo mnogo treninga – rekao je Obradović na konferenciji za medije u SC „Kovilovo“.

Rukometašice pre odlaska na SP, putuje na turnir u Seul, gde će od 22. do 25. novembra igrati sa selekcijama domaćina, Rusije i Mađarske, gde će ujedno odraditi taktički deo i aklimatizaciju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime