Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u Južnu Koreju.

 

Tamo će se kroz treninge i nastup na “Seul kupu” od 22. do 25. novembra, pripremati za nastupe na Svetskom prvenstvu.

Sa skraćenog spiska od 19 igračica otpala je povređena Andrea Lekić, koja je operisala bubnu opnu.

Rukometašica Željka Nikolić kaže da će predstojeće SP biti veliki ispit za ovu generaciju.

– Ovo je poslednja šansa da izborimo vizu za Olimpijske igre sledeće godine. Veliki ispit za ovu generaciju. Imamo jaku grupu, idemo iz utakmice u utakmicu. Prvi protivnik će biti jako nezgodan Angola. Želimo da prenesemo što više bodova u drugi krug – rekla je Nikolić za sajt RSS.

Njena saigračica Jelena Trifunović ističe da će utakmice na turniru u Seulu biti dobra prilika za tempiranje forme.

– Očekivanja su vezana za plasman u olimpijske kvalifikacije. Imam dobar osećaj. Godiće nam odlazak u Aziju da se naviknemo na vremensku razliku. Imaćemo prijateljske utakmice da dođemo do željene forme. Želimo plasman u glavnu fazu i da prenesemo što više bodova, što da ne i sva četiri – rekla je Trifunović.

Golman Jovana Risović veruje da ekipa Ljubomira Obradovića može da prođe grupu na SP.

– Imamo jedan cilj i smatram da možemo da dođemo do njega. Imamo dobru ekipu i velike ambicije. Cilj je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Imamo tešku grupu, ona sa kojom ukrštamo je još i teža, ali da ne verujemo, ne bismo ni išle na prvenstvo. Smatram da možemo da prođemo grupu i prenesemo neke bodove – izjavila je Risović.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija će igrati u grupi A sa Angolom, Norveškom, Slovenijom, Kubom i Holandijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here