Rukometni savez Srbije (RSS) aplicirao je za specijalnu pozivnicu Međunarodne rukometne federacije (IHF) za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se januara 2021. godine održati u Egiptu.

Odlukom Evropske rukometne federacije (EHF) da se zbog pandemije koronavirusa ne održi baraž za SP 2021, odnosno da direktan plasman u Egipat ostvare selekcije koje su bile bolje plasirane na prethodnom Evropskom prvenstvu 2020 u Norveškoj, Austriji i Švedskoj, rukometaši Srbije ostali su bez šanse da se na terenu u dvomeču sa selekcijom Slovenije izbore za nastavak kontinuiteta učestvovanja na velikim takmičenjima.

– Rukometni savez Srbije je spreman igrački, finansijski i organizaciono da iskoristi priliku koja bi mu se ukazala, uz podsećanje da je muška reprezentacija Srbije od 2009. godine učestvovala na 10 od 12 Evropskih i svetskih prvenstava – navodi se na sajtu RSS.

Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu će prvi put biti organizovano u formatu sa 32 reprezentacije od kojih je 28 vec poznato.

IHF ce dodeliti dve „specijalne pozivnice“, dok će preostala dva učesnika doći sa kvalifikacija Severne i Centralne Amerike.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime