MN Press

Rumunski klub FCSB (bivša Steaua) dolazi na megdan TSC-u u Sentu na meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u desetkovanom sastavu zbog toga što je nekolicina igrača zaražena koronavirusom – sad ih je čak desetorica.

Isprva je delovalo da Rumuni nisu u tolikom problemu, jer su prijavljena četvorica igrača sa virsuom Covid-19 (Andrei Miron, Darius Olaru, Florin Tanase i Julian Kristea), međutim novinar Emanuel Rosu tvrdi da su osim pomenutih igrača još šestorica njihovih saigrača “zakačila” virus te da samim tim nisu na raspolaganju treneru Antonu Petrei.

To automatski znači da će Petrea za duel sa TSC-om imati na raspolaganju ukupno 14 igrača.

Ostaje, dakle, da se vidi da li će u međuvremenu još neki od igrača FCSB-a biti pozitivan na virus, ili više njih, što bi automatski dovelo do otkazivanja meča i pobede u korist člana Superlige, jer prema propisima UEFA, ekipa mora imati minimum 13 igrača kako bi mogla odigrati utakmicu.

Za razliku od Evrope, gde se, kako bi i trebalo, i dalje striktno poštuju mere zaštite ljudi od korona virusa, u Južnoj Americi je situacija daleko labavija po tom pitanju. Pokazuje to primer Boke Juniors kojoj je uprkos nekolicini zaraženih igrača dozvoljeno da putuje na meč Kopa Libertadores u Paragvaj.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here