Tanjug/AP

Rumunija je u sredu danas usvojila nove mere s ciljem da spreči rast broja obolelih od koronavirusa.

Među merama koje su uveden u Rumuniji je obavezno nošenje zaštitnih maski u nekim otvorenim prostorima i smanjene aktivnosti kafića i restorana.

U Rumuniji je inače u poslednja 24 sata registrovano je 1.182 nova slučaja. Preminulo je 30 osoba zaraženih covidom-19, a sve su imale i pridružene bolesti.

Tokom poslednjih osam dana, Rumunija beleži više od 1.000 slučajeva koronavirusa dnevno, čime je ukupan broj zaraženih posrastao na više od 48.000, a 2.269 osoba je preminulo, piše agencija ROMA.

Nošenje maski je već bilo obavezno u zatvorenim prostorima. Gosti u kafićima i restoranima mogu da borave samo na terasama, a za stolom sme da sedi najviše četiri osobe.

Lokalne vlasti će odlučiti u kojim će još spoljnim prostorima biti obvezno nošenje maski, ali, kako je navedeno, najverovatnije će to biti potrebno na pijacama i železničkim i autobuskim stanicama.

Deca starija od pet godina će takođe morati da nose maske.

U Bugarskoj su u poslednja 24 sata potvrđena 284 nova slučaja koronavirusa na osnovu 6.395 testiranih uzoraka, što je za 34 više nego prethodnog dana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Time je ukupan broj zaraženih u toj zemlji porastao na 11.155, do kojih su 664 medicinski radnici.

Prethodnog dana preminulo je 13 ljudi, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 368, prenosi Tas s.

Agencija navodi da se Bugarska, sa porastom broja novoobolelih suočava sa nedostatkom bolničkog osoblja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here