Rumunska ministarka: Seksi korupcija!

0

Deo tog novca treba da bude uložen u budući razvoj regionalnih projekata kao što su projekti razvoja infrastrukture Rumunije.

 

Ona je, po mišljenju mnogih, tako seksi, ali i veoma korumpirana. Za stručnjake, kritičare i političke protivnike, te činjenice dovode u sumnju da će milijarde evra iz EU biti legano utrošene u ono za šta su namenjene.

 

Udrea, koja je započela svoju karijeru 2004. kao politički savetnik rumunskog predsednika Trajan Basesku, udata je za biznismena, Dorina Kokosa. Za njegovu frimu vezuju se korupcija i pranje javnog novca.

 

U nedavnoj prošlosti Udrea je optužena za nepoštovanje parlamentarne istrage u Bukureštu. Tužilaštvo je optužilo ministarku turizma za proneveru. Udrea je odbacila optužbe kao neosnovane.

 

"To je nečuveno, da joj se povere kontrole fondova EU u Rumuniji", kaže politolog Alina Mungiu-Pippidi u Londonu, a prenosi „Sandej tajms". Evropska komisija ima "podeljenu odgovornost", sa rumunskim vlastima koje treba da obezbede da se pare iz fonda EU troše ispravno.

 

Inače, Rumuniji su od 2007. smanjene finansijske pomoći EU upravo zbog korupcije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here