Tanjug

Malo je verovatno da administracija u Briselu na današnjem sastanku uruči nacrt sveobuhvatnog sporazuma srpskim pregovaračima o čemu se prethodna dva dana spekuliše, saznaje “Blic” u diplomatskim krugovima.

Taj list podseća da se pre dva dana pojavila informacija kako bi briselski zvaničnici mogli da ubrzaju pregovarački proces i praktično pred svršen čin dovedu delegaciju naše zemlje.

Međutim, kako kaže više sagovornika “Blica” iz Brisela, teško je očekivati da se na sastanku na kojem se govori o tehničkim pitanjima direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću uruči nacrt sveobuhvatnog sporazuma.

“To jednostavno nije praksa”, navodi izvor.

Informacija da se na mala vrata sprema sporazum koji znači de fakto priznanje Kosova zbunila je i zatekla čak i zvanični Beograd. Juče su se vodili diplomatski razgovori sa svim svetskim centrima, a naš državni vrh tražio je objašnjenje.

To nas navodi na činjenicu da se Zapad ponovo veoma zainteresovao za ovo pitanje, navodi dalje “Blic” i dodaje da su se prvo aktivirale SAD. Evropljani su to primetili.

Slučajno ili ne, tek Haški tribunal u trenutku kada se Tači sprema za let u Vašington, podiže optužnicu protiv njega i njegovih saradnika za ratne zločine, što predsednika Kosova navodi da otkaže put. Brojne su bile teorije da je potez Tribunala bio dogovoren kako bi Evropa vratila pitanje Kosova pod svoje okrilje.

I upravo tada, Brisel preuzima čitav proces, takođe “grenelovski brzo”, a prva runda dijaloga, posle dve godine pauze već je održana.

6 COMMENTS

  1. Meine neinteresuje šta ću belosvetski mangupi kojekakve gluposti servirati Srbiji. Nas interesuje šta ćeš ti njima servirati jedared i za uvek da im odpadaju uši. ti si kilionja i njavaroš i samo se plašiš da ne naljutiš belosvetske igrače. Udari jedared žestoko pa kom milo a kome krivo. Šta čekaš od Merkelove i od Makona ja neznam ne samo ja već svim i celoj Srbiji duguješ odgovor žestoki u Briselu, a ne da nam tu pričaš priče kao puvanjak.

    • Djuric Milance.
      Veliki defizit realnog komentiranja, pri cemu je vulgarnost visoko zastupljena.

  2. EVROPA A I BRISEL PLACENI I POVEZAN SA ALBANSKIM SUMSKIM BANDITIMA I KRIMINALCIMA SA PROKLETIJE RADI SVOJIH INTERESA U SRPSKOJ ZEMLJI SRBIJI

  3. Velika panika je prije sastanak podignuta.
    Da Srbija bi morala da potpise kapitulaciju
    svijete zemlje Kosmeta, Svi mi znamo da
    Brisel pa i Vasington, nemogu dati ultimátum
    jer Srbija nije agresor ni okupator. Svijetinja
    je Srpska niko je nemoze oduzeti ni milom ni
    silom. Samo cekamo kada ce okupator da
    digne ruke i preda se Srbiji.

    • Da Vatro Marks.
      Samo treba strpljivo cekati, sansa da sipci kleknu uz nevolju belosvedske
      hulje ce svakako doci, to se polako ocrtava.
      Samo Vucic i kompanija nesmeju nikako da podignu belu zastavu ni po
      kakvu cenu (bar se ja nadam).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here