EPA/Yoan Valat
Karlos Alkaras

Ruski teniser Roman Safijulin napravio je veliko iznenađenje u drugom kolu mastersa u Parizu, pošto je pobedio drugog reketa sveta Karlosa Alkarasa rezultatom 6:3, 6:4.

Novak Đoković bi svakako ostao na prvom mestu ATP liste da je ušao u finale, ali je ranim ispadanjem Alkarasa status srpskog tenisera kao najbolje rangiranog potvrđen nešto ranije.

Alkaras je došao do brejka prednosti u trećem gemu, ali mu je Safijulin uzvratio odmah potom. Španac je tokom većeg dela meča delovao kao da je u grču, a naročito je problema imao sa forhendom – imao je dvocifren broj neiznuđenih grešaka koristeći taj udarac. Rus je pobedu u prvom setu osigurao napravivši brejk pri vođstvu 4:3, a potom je u svom servis gemu došao do velike prednosti.

Karlos je prvi do brejka došao i u drugom setu, ali je ponovo dozvolio „ribrejk“. Ključan gem u drugom setu bio je pri rezultatu 3:3, kada je Safijulin iskoristio svoju četvrtu brejk loptu u tom gemu i stekao prednost koju u finišu nije ispuštao.

Alkaras je imao priliku da eventualno plasmanom u finale, ili osvajanjem titule u Parizu – u zavisnosti od Novakovih rezultata, ponovo „zasedne“ na tron ATP liste, ali od toga neće biti ništa jer ga je u drugoj rundi mastersa zaustavio 45. reket sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here