EPA/Eloy Alonso
Andrey Rubljov

Ruski i beloruski teniseri doživeli su ove godine veliku nepravdu jer su dobili zabranu da nastupaju na Vimbldonu. Jedan od njih bio je i Andrej Rubljov koji je otkrio da su on i ruske kolege razgovarali sa čelnicima grend slemova i da će biti prava katastrofa ako im ponovo ne bude dopušteno da igraju na najprestižnijem turniru u godini.

Andrej Rubljov teško je podneo odluku vlasti Velike Britanije i Vimbldona da ruski teniseri ne mogu da igraju na tom turniru, a već je počelo da se polemiše da li će zabrana biti ukinute naredne sezone.

Ruski teniser otkrio je da su on i kolege pregovarali kako sa ATP sistemom tako i organizatorima sva četiri grend slema. Prema rečima Rubljova, teniseri su izneli nekoliko predloga kako bi moglo da se pronađe kompromisno rešenje.

– Imali smo sastanak sa čelnicima grend slemova i ATP. Stvarno je lepo što je ATP otvoreniji nego ranije u smislu da pomogne svakom. Bili smo vrlo iskreni, dali smo mnogo opcija i kako da na mnoge načine može da se pomogne – rekao je Rubljov.

Ruski as podvukao je da bi odluka Vimbldona da ponovo zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima bila katastrofalna po tenis.

– Ako nas zabrane drugu godinu zaredom, neće biti promena, biće to nešto katastrofalno za tenis. Tako se doliva ulje na vatru u tenisu. I to ne pomaže situaciji. Nudimo pomoć u svakom mogućem pravcu. Želimo da pokažemo da tenis može da bude iznad politike – zaključio je Rubljov.

2 COMMENTS

  1. Вимблдон , обична парцела у парку.Предлажем руским тенисерима да бесплатно играју тенис у Лондону на паркингу или у парку.И да најаве многа позната имена.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here