EPA/Maxim Shipenkov
Dmitrij Peskov

Rusija ne prihvata nikakva pravila koja joj se nameću za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je komentarisao reči ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe o takozvanoj formuli mira Zelenskog, u skladu s kojom bi trebalo da se vode pregovori.

– Za Rusiju je neprihvatljivo da postoje bilo kakva pravila kojih se mora pridržavati, a koja će izraditi neko drugi – kazao je Peskov.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da Sjedinjene Države moraju da napuste takozvanu formulu mira ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog ako zaista žele da pomognu u rešavanju sukoba u Ukrajini.

– Da bi, ne rečima, već delima promovisale nagodbu, SAD i njihovi sateliti moraju da odbiju da promovišu neprihvatljivu ‘formulu’ Vladimira Zelenskog, zaustave bilo kakvu podršku neonacističkom režimu u Kijevu i zadovolje legitimne zahteve Rusije u vezi sa osiguravanjem njenih bezbednosnih interesa u evropskom pravcu – rekla je Zaharova, navodi se na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je predloge koje priprema Kijev, kao i “formulu od deset tačaka”, ultimatumom za Moskvu.

– Zelenski je rekao da se to neće smatrati pregovorima. Normalan čovek razume da to znači ultimatum. Cela njegova formula od deset tačaka bila je i ostala očigledan ultimatum – kazao je Lavrov.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Rusi su sami sebe ukrotili. Sibirske kaznjenicke kolonije su pune protivnika diktatora Putina i njegove falange.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here