Foto: BSS
Boks

Bokserski reprezentativci Srbije Vahid Abasov i Pavel Fjodorov, poreklom Rusi, izjavili su da im je velika čast da predstavljaju našu zemlju i da će učiniti sve da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu od 24. oktobra do 6. novembra!

Rusija je svetska velesila u boksu, konkurencija za nacionalni dres je ogromna, pa se bokseri odlučuju na potez koji su, sem Abasova (kategorija 67 kg) i Fjodorova (63,5), napravili još trojica i obukli dres Srbije – Tamir Galanov (54 kg), Vladimir Mirončikov (80 kg) i Sadam Magomedov (92 kg).

– Od prvog dana nismo imali dilemu, znali smo da pored Rusije samo grb Srbija može da bude na našim grudima. Kada smo dobili tu mogućnost, da dođemo u ovu divnu, plemenitu zemlju, ljudi toplog srca, sa dušom, odmah smo odgovorili sa DA. Svi smo dobili srpske pasoše, živimo u Srbiji, učimo jezik intenzivno i prija nam. Stopili smo se sa ovom rajskom zemljom i imamo nameru da ostanemo da živimo ovde i radimo ovaj naš posao – izjavio je Abasov, pobednik Beogradskog pobednika 2021, a preneo Bokserski savez.

Sa srpskim Rusima, kako ih svi od milja zovu, nalaze se i njihovi treneri, koji su takođe stigli iz Rusije i konstantno rade na obuci domaćih trenera i njhovom usavršavanju.

– U Srbiji se osećam izuzetno lepo, duša mi se stopila sa ovom zemljom i narodom. Prošle godine imao sam sjajne nastupe za beogradski Radnički, a ove me povreda omela da imam više mečeva. Sada sam maksimalno oporavljam, imali smo vrhunske pripreme i jedva cekam žreb i početak mečeva u Areni. Osvojiti 100.000 dolara je zaista veliko, ali boks je moj život i želja za medaljom je veća. Ako mi se želja ispuni, sa velikim ponosom i punim srcem pevaću himnu Srbije – istakao je Fjodorov.

Šampionat sveta održaće se od 24. oktobra do 6. novembra.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime