EPA-EFE

Ruski građani koji su se od početka rata u Ukrajini doselili u Srbiju osnovali su udruženje “Rusko demokratsko društvo”.

“Od početka ove godine u Srbiju se doselilo desetine hiljada Rusa. Ogromna većina ovog novog talasa emigracije su ljudi demokratskih stavova, koji ne žele da žive u vojno-policijskoj diktaturi, kakva je postala Rusija”, navedeno je u saopštenju.

Kako su dodali, u pitanju je antiratno i antifašističko društvo koje osuđuje upotrebu vojne sile za rešavanje međunarodnih i unutrašnjih sporova i dodali da stoje u solidarnosti sa ukrajinskim građanima “koji se bore za slobodu i nezavisnost svoje zemlje”.

U saopštenju se navodi da je cilj tog društva da da glas svojoj novoj dijaspori i brani njene interese održavajući sastanke, događaje, skupove i šetnje, gradi dobre odnose sa Srbijom, ali i brani interese Rusa u srpskim i međunarodnim sudovima ukoliko to bude potrebno.

Istakli su zahvalnost Srbiji na prilici da “naprave svoj novi dom”, i dodali da su spremni da sarađuju sa vlastima i građanima, kao i da se neće mešati u unutrašnju politiku u Srbiji.

2 COMMENTS

  1. Kakva propaganda !!! Možda Zapad treba da nauči da se Srbi i Rusi poštuju bez obzira na sistem, lidere, istorijske pobede ili greške…Srbi su takav odnos imali i prema Amerikancima i Francuzima, sve dok nam narod nisu bombardovali i rasturili ga u državicama stvorenim komunističkim razgraničenjem, a onda proterali iz Hrvatske i sa Kosova i Metohije …. za razliku od Klintona , Putin razume šta Srbima znači Kosovo i Metohija i zato je poštovan u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here