EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY
Sergej Lavrov

Rusko ministarstvo odbrane negiralo je danas da su ruske snage prethodnog dana bombardovale porodilište i dečiju bolnicu u ukrajinskom gradu Marijupolju, optužujući Ukrajinu za “inscenirane provokacije”.

Kako se navodi u saopštenju, Rusija juče nije izvršila vazdušne napade na kopnene ciljeve u toj oblasti, poštujući dogovoreni “režim tišine”, prenosi agencija Rojters.

Ruski ministar spoljnih poslova izjavio je ranije danas da je Rusija na sednici Saveta bezbednosti UN rekla da ukrajinski nacionalistički bataljon Azov koristi porodilište u Marijupolju kao svoju bazu.

– Ukrajinski nacionalisti su ranije izveli iz porodilišta sve buduće majke i osoblje – izjavio je Lavrov posle razgovora sa ukrajinskim i turskim kolegama Dmitrom Kulebom i Mevlutom Čavušogluom, preneo je TAS S.

– Čuli smo patetičnu retoriku o nekim zločinima koje je navodno mnogo puta počinila ruska vojska. Pre tri dana, 7. marta, naša delegacija je na sednici Saveta bezbednosti UN iznela dokaze da je dotično porodilište odavno zauzeo bataljon Azov i drugi radikali – izjavio je Lavrov.

Prema tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika, u jučerašnjem vazdušnom udaru na Marijupolj uništena je dečija bolnica, a poginule su tri osobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here