Foto: Promo

Ruski medijski konglomerat objavio je platformu za deljenje videa, nalik na TikTok.

Kao deo kampanje da se smanji uticaj stranih sajtova i naprednih tehnologija, vodeći ruski medijski konglomerat je objavio rivala za popularnu TikTok platformu za deljenje kratkih videa.

Gazprom Media je u ponedeljak lansirao servis, pod nazivom “Yappy”. Aplikacija je dostupna i za Apple i za Android uređaje, preko odgovarajućih prodavnica.

Yappy je razvijen uz pomoć podrške Innopraktika fondacije, sa beta testiranjem je krenula u septembru, a pre objave rani pristup je omogućen za 300 blogera.

Servis ima veliki broj funkcija koje su slične onome što nudi TikTok, a zasnovan je na deljenju vertikalnih video klipova u trajanju do 60 sekundi.

Rusija je ranije najavila planove o kreiranju sopstvene alternative za TikTok.

Razlog je to što se aplikacija, zajedno sa nekim drugim IT gigantima iz SAD, našla na udaru zbog odbijanja da se uklone objave protiv ruskih vlasti.

TikTok je jedna od pet najpopularnijih aplikacija u Rusiji, sa više od 40 miliona korisnika na mesečnom nivou. Najpopularniji je VKontakte – ruska alternativa za Facebook – sa 70 miliona mesečno aktivnih korisnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here