EPA-EFE

Snage Azerbejdžana povukle su se sa teritorije Nagorno-Karabaha, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko Ministarstvo odbrane dodalo je da je Moskva zabeležila dva slučaja kršenja prekida vatre u Nagorno Karabahu, koji su počinile azerbejdžanske snage.

Kako je navelo, ranjene su četiri osobe, tačnije po dve sa obe strane. Komanda ruskog mirovnog kontigenta, zajedno sa predstavnicima dve strane, stabilizovala je situaciju, dodaje se u saopštenju.

Oružane snage Azerbejdžana ušle su u subotu u zonu odgovornosti ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu i izvele četiri udara na oružane formacije Nagorno-Karabaha, koristeći bespilotnu letelicu Bajraktar TB2 u blizini sela Furuh, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

– Predsednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah) – navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Borbe vođene na spornoj teritoriji u novembru 2020. godine okončane su pobedom azerbejdžanske vojske, a mirovni sporazum potpisan između Azerbejdžana i Jermenije samo je potvrdio osvajanja azerbejdžanske vojske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here