“Rusi su vam prijatelji, ali vidite šta vam je u interesu”

0

Predsednik Tomislav Nikolić sa Majkl Kirbijem i njegovom suprugom na prijemu u rzidenciji ambasadora
 

"Srbija je glasno rekla da poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, ali zvaničnici nikada nisu dodali rečenicu u kojoj govore da to uključuje i Ukrajinu, kao i celu njenu teritoriju", rekao je Kirbi.

 

Američki ambasador je ocenio da je poslovna klima u Srbiji dobra i da će ona, kako se bude približavala Evropskoj uniji (EU), biti sve privlačnija za američke investitore.

 

"Pojedine američke kompanije su zainteresovane za kupovinu smederevske Železare, a za naše investitore zanimljiv je i Telekom. Takođe, šansa za ulaganje postoji i u rudarstvu, pogotovo u okolini Bora", izjavio je ambasador SAD.

 

Prema njegovom mišljenju, novi Zakon o radu će razjasniti neke nejasnoće i doprineti smanjenju nezaposlenosti. "Zakon o radu treba podjednako da tretira i zaposlene i nezaposlene, a kako mi se čini, novi Zakon je fleksibilniji i daje veće šanse za zapošljavanje", rekao je Kirbi.

 

Prema njegovim rečima, to se posebno odnosi na starije "koji sada imaju bolju priliku da dobiju posao, jer poslodavci neće preuzimati rizik isplaćivanja otpremnina za celokupan staž radnika u slučaju otkaza", te će moći da "bez straha zaposle i starije ljude".

 

Američki diplomata je dodao i da bi bilo dobro da Srbija što pre imenuje ambasadora u Vašingtonu, kao i da je važno izabrati pravu osobu za taj odgovoran posao.

 

"Upoznat sam da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić intenzivno razmišljaju o tome koga imenovati za ambasadora u SAD. To je bitan položaj, budući ambasador mora biti osoba koja će najbolje predstavljati Srbiju u Vašingtonu i zastupati njene interese", izjavio je Kirbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here